El TSJCV desestima un recurs contra el plurilingüisme valencià un dia després d’anul·lar-lo parcialment

tsjbuenaLa magistratura afirma que “no hi ha contradicció” perquè “els arguments exposats en la demanda eren diferents”

USO mantenia que el castellà està infravalorat respecte al valencià pel que fa a hores de docència i que el decret discriminava aquells professors que no tenen un coneixement ple de la llengua valenciana i anglesa.

Segons l’alt tribunal valencià, que assegura que “només pot valorar els arguments exposats per les parts”, el que afirma el sindicat no vulnera cap dret fonamental. La resolució assenyala que “el sistema creat pel decret obeeix a la facultat d’autoorganització i de criteri d’oportunitat de l’administració, cosa que no pot ser objecte d’enjudiciament”.“L’únic que pot enjudiciar és la manera en què es desenvolupa aquesta facultat i si arriba a infringir o no els articles 14 a 29 de la Constitució, els articles 14 i 27 en aquest cas”, afegeix la resolució.

“No hi ha contradicció”

En la seva resolució, notificada aquest divendres a les parts, el tribunal explica que “no hi ha contradicció” de la sentència al recurs d’USO amb la que ha declarat nul·la la disposició addicional cinquena del decret perquè “els arguments exposats en la demanda eren diferents i allà sí s’al·legava la infracció al principi d’igualtat pel diferent tracte que rebien en la docència d’hores d’anglès i en la corresponent certificació d’aquest idioma, els alumnes que triessin el nivell bàsic respecte dels quals optaren per l’avançat”.

El TSJCV subratlla que “s’ha aplicat la mateixa doctrina però adequada al cas concret de l’al·legat en la demanda i, per això, la conseqüència ha estat la desestimació”, perquè ni els motius exposats en el recurs per USO ni la fonamentació de la demanda ha estat la mateixa.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.