El valencià Santiago Posteguillo guanya el premi Planeta amb una novel·la sobre l’emperadriu romana Júlia

IMG000011494L’escriptor valencià Santiago Posteguillo ha guanyat el 67 premi Planeta, dotat amb 601.000 euros, amb la novel·la històrica Yo, Julia, que segueix els passos de Júlia Domna, esposa de l’emperador Septimio Severo. La finalista ha sigut Ayanta Barilli amb la novel·la Un mar violeta oscuro.
La novel·la de Posteguillo, signada amb el pseudònim de James Sussex, narra l’ascens d’una dona en un món d’homes immersos en la lluita pel poder polític. En eixe món masculí, la protagonista maniobra hàbilment per a aconseguir els seus objectius.
El jurat del premi, integrat per Alberto Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Belén López, directora de l’editorial Planeta, ha seleccionat l’obra de Posteguillo entre les 642 presentades. Ha destacat que tots els personatges de Posteguillo estan descrits amb una “gran fondària psicològica”.
El guardonat és autor de diverses trilogies centrades en l’antiga Grècia, com ara la que va dedicar a Escipió l’Africà conformada pels títols Africanus: el hijo del cónsulLas legiones malditas i La traición de Roma, publicats entre 2006 i 2009. També n’ha escrit una sobre Trajà, amb Los asesinos del emperadorCirco máximo i La legión perdida, tres llibres apareguts entre 2011 i 2016 sota el segell de l’editorial Planeta.  Des d’aleshores, Posteguillo ha publicat la resta de la seua obra amb l’editorial catalana. Així, en 2011 va aparéixer la novel·la La noche en que Frankestein leyó El Quijote (2011), seguida de La sangre de los libros (2014) i El séptimo círculo del infierno (2016).
Tendència en Google
El triomf de Posteguillo en el Premi Planeta 2018 ha tingut també un reflex en internet. Segons Trendinalia, la cerca d’aquest autor en Google s’ha disparat fins a la primera posició en les últimes hores.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.