Els col·legis valencians tindran 404 aules més d’Infantil i Primària el pròxim curs escolar

El conseller Vicent Marzà assenyala que en tan sols un any en el govern s’han recuperat totes les unitats eliminades pel PP

Vicent-Marza-Miquel-Soler-larranjament_1558654307_28440117_651x366
image-354868
El conseller d’Educació de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, ha presentat aquest dijous la proposta d’ arranjament escolar per al curs 2016-2017 acompanyat pel secretari autonòmic Miquel Soler. Un document que recull l’habilitació d’un total de 516 noves aules arreu del País Valencià i la supressió de 112, amb la qual cosa en nombres absoluts durant el pròxim curs els centres escolars del país comptaran amb 404 unitats educatives més que enguany.

El conseller Marzà, que ha destacat que en tan sols un any al capdavant de la legislatura jas’han recuperat totes les unitats eliminades els darrers anys pel govern del Partit Popular, ha dit que amb la proposta d’arranjament s’acaba “definitivament amb les retallades ideològiques del passat i fomentem el creixement en l’educació de qualitat i la igualtat d’oportunitats per a tothom”.

Del total de les 404 aules de nova creació, 96 corresponen a les comarques d’Alacant, 86 a les de Castelló i 222 a les de València. Per etapes educatives, 88 unitats corresponen a Infantil, 205 a Primària i 111 a educació especial i comunicació i llenguatge.

Segons ha explicat el conseller, com a novetat en la trajectòria educativa valenciana, enguany la planificació d’aules disponibles s’ha fet simultàniament a tots els centres educatius sostinguts amb fons públics, això és, escoles públics i centres concertats. “Ha estat una novetat que considerem clau per recuperar la qualitat educativa valenciana i l’eficiència en la gestió de recursos públics”, ha destacat el secretari autonòmic Miquel Soler.

Marzà ha explicat en roda de premsa que la proposta d’arranjament escolar 2016-2017 até a dos principis bàsics. D’una banda, el de garantir la qualitat educativa a totes les famílies valencianes i, d’altra, atendre, cas per cas, les necessitats reals d’escolarització de cada municipi.

Per aconseguir l’objectiu de garantir la qualitat educativa, tant Marzà com Soler han explicat que un dels objectis de l’arranjament ha estat la reducció de la ràtio a les aules, motiu pel qual s’han obert més de 400 noves unitats, la creació de les quals suposarà, a més, el consegüent augment de professorat amb una inversió de 12 milions d’euros.

D’aquesta manera les ràtios en 1r d’Infantil seran de 25 alumnes, en 1r d’ESO de 30 i en 1r de Batxillerat de 35, reduint en 5, 6 i 7 alumnes, respectivament, les ràtios d’enguany. Amb tot, la conselleria d’Educació continua treballant perquè en cursos successius la ràtio puga rebaixar-se encara més per tal que milloren la qualitat de l’ensenyament i les condicions laborals del professorat.

Igualment la plantilla docent augmentarà el curs 2016-2017 de manera que serà un increment de plantilles històric. L’increment del nombre de professorat, juntament amb la resolució del concurs de trasllats, són una aposta clara per l’estabilitat de les plantilles en els centres educatius: “Això demostra que l’eficàcia en la gestió i el treball amb criteris pedagògics repercuteix directament en la qualitat de l’ensenyament. Un símptoma que aquesta nova administració sap de què parla quan parla d’educació”, ha determinat el conseller Vicent Marzà.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.