Es duplica el nombre de refugiats a la Comunitat Valenciana

Migrants walk as they cross the border from Hungary to Austria in Nickelsdorf, September 11, 2015. REUTERS/Leonhard Foeger

Migrants walk as they cross the border from Hungary to Austria in Nickelsdorf, September 11, 2015. REUTERS/Leonhard Foeger

Mem va passar els últims dies a Síria, el seu país d’origen, narrant la guerra armat amb el mòbil. Arriscava la vida fins que el van ferir de manera greu i va haver de prendre una decisió dràstica: fugir de la seua terra. 5.000 quilòmetres el separen de sa casa, però a València la seua realitat és ben diferent. És comercial d’una empresa valenciana i també és emprenedor, acaba d’obrir un pub. Ací se sent segur.

La mateixa tranquil·litat desprén Tetiana. Ve d’Ucraïna i s’emociona quan recorda el seu passat, la guerra. El seu present és València i una recerca intensa de faena. 1.367 persones han sol·licitat protecció internacional a la Comunitat Valenciana segons les últimes dades oficials, del 2016. La majoria vénen d’Ucraïna, Veneçuela, Colòmbia i Algèria. La Creu Roja alerta d’un repunt del 25% en l’arribada de menors.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.