Esta vesprada les entitats socials d’immigració i interculturalitat i la regidoria d’immigració aproven el reglament del nou Consell Local

Políticas sociales del Ayuntamiento de Valencia para la integración de inmigrantesEl regidor de Cooperació al Desenvolupament i Immigració, Roberto Jaramillo, presidix esta vesprada l’Assemblea del nou Consell Local d’Immigració, amb les entitats que oferixen suport a les persones immigrades i refugiades a València, per a aprovar-ne el reglament de funcionament. Comença a caminar així este nou òrgan col·legiat de participació que vetlarà perquè les polítiques locals tinguen en compte la inclusió de les persones migrades. 

El Consell Local d’Immigració estarà integrat per les associacions, entitats i xarxes que treballen per la inclusió de les persones migrades a la ciutat de València. A més, els sindicats, les universitats, associacions veïnals, grups polítics representats en l’Ajuntament i la Generalitat també s’hi troben representades. Estarà adscrit a la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració.

Amb l’aprovació esta vesprada del seu reglament, València tindrà el primer Consell d’Immigració que començarà a treballar, de manera col·legiada i participativa, per donar una resposta comuna en la estratègia per impulsar polítiques d’inclusió, convivència i prevenció de discriminacions, a més de combatre el racisme social i institucional i la xenofòbia.

Segons el regidor d’Immigració, Roberto Jaramillo, “El repte és construir la convivència entre la població autòctona i la recent incorporada des de la diversitat d’orígens, cultures, biografies i projectes vitals. I això s’ha de fer des de polítiques diverses, com ara, la primera acollida, la vivenda, l’ocupació, la salut, l’educació, els servicis socials, i també, la seua participació en la presa de decisions”.

El reglament del Consell estipula, entre les seues funcions, “la proposta de prioritats en els plans d’actuacions municipals, l’assessorament de l’Ajuntament en les polítiques sobre immigració i d’igualtat de drets, l’elaboració d’estudis i  campanyes de sensibilització, així com enfortir les associacions de persones immigrants en el municipi i el seu apoderament”.

 

El Consell es reunirà esta vesprada per aprovar el reglament, a partir de les 17 hores, en el Centre Municipal de Servicis Socials de Trafalgar (carrer de Trafalgar, 34).
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.