Generalitat i Diputació renovaran la col·laboració per a la creació de nous centres socials

València Notícies | Redacció.- La Diputació de València i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ampliaran la col·laboració encetada el passat exercici entre ambdues administracions per destinar recursos a la creació de nous centres socials. Així s’ha abordat durant la reunió mantinguda per la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, i la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Elena Ferrando.

Maria Josep Amigó ha destacat que la possibilitat d’ampliar aquest projecte de col·laboració que implica el treball conjunt de la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments «respon a la coordinació institucional establerta entre les distintes administracions i l’aposta decidida per les polítiques socials que compartim el Consell i el govern de la Diputació». La vicepresidenta ha insistit «en el nostre propòsit de treballar per les persones i aconseguir que la ciutadania dispose dels mateixos drets i oportunitats, independentment de quin siga el seu lloc de residència», ha subratllat.

Reunión Maria Josep Amigó con Elena Ferrando.

Així mateix, Maria Josep Amigó també ha reivindicat «el propòsit de portar l’esperit i la lletra del Pacte del Botànic a cadascun dels nostres pobles i ciutats».

El desenvolupament d’aquest projecte conjunt requerirà de l’assessorament tècnic de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. En primer lloc, per a valorar les necessitats i prioritats identificades per la mateixa Conselleria, atenent sempre a criteris objectius; i, d’altra banda, en la consideració de criteris d’equilibri territorial i poblacional.

Inversió de 6 milions en 2017

En concret, en el pressupost de 2017 aprovat per la Diputació de València, la corporació provincial ha destinat un total de 5’6 milions d’euros a inversions socials, que comprenen obres en els municipis de Llíria, Sueca, Carcaixent i Paterna.

Aquestes inversions permetran posar en marxa un nou Centre d’Acolliment de Menors a Llíria; la construcció d’un Centre de Dia i Centre d’Integració i Rehabilitació de malalts mentals (CRIS) a Carcaixent; la finalització de la segona fase de la Residència i Centre de Dia per a persones amb diversitat funcional intel·lectual a Paterna; i l’execució de la tercera fase de les dues edificacions especialitzades en atenció de persones amb diversitat funcional intel·lectual de Sueca que agrupen, d’una banda, un Centre de Dia i una Residència, i, d’altra, un Taller Ocupacional.

En aquest sentit, i tal i com ha explicat Maria Josep Amigó, la col·laboració entre administracions es produirà en tres nivells: «Els consistoris aportaran els terrenys, la Diputació invertirà en la construcció, i la Generalitat dotarà els centres de recursos per fer front a les despeses de funcionament i de personal».

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.