banner_990x90_EFE (1)

Generalitat i Federació Valenciana de Municipis i Províncies col·laboren per a implantar la Llei de Transparència en els ajuntaments

10/11/2015

Alcaraz_FVMP
image-258093

El conseller de Transparència, Responsabilitat social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, s’ha reunit este dimarts amb Rubén Alfaro, president de la Federació Valenciana de Municipis i províncies (FVMP), per a fixar les vies de col·laboració institucional relacionades amb la participació i l’aplicació de la Llei de Transparència a la Comunitat Valenciana.

Alcaraz ha destacat que “és imprescindible la interlocució de la FVMP per a vertebrar la participació i la transparència en tot el nostre àmbit territorial, al ser una entitat en què participen les diputacions, mancomunitats i ajuntaments de la Comunitat”.

A més, la FVMP “és especialment valuosa perquè quasi tot el que fem en la Conselleria té com a objectiu arribar als ajuntaments, perquè el lloc natural de la participació és l’àmbit local i el lloc natural de la trobada entre polítics i ciutadania és també l’àmbit local”.

Per això, “estudiarem totes les vies possibles de col·laboració entre Generalitat i FVMP, incloent-hi un possible conveni per a aconseguir com més prompte millor que tots els ciutadans i en particular els que viuen en xicotets municipis tinguen el mateix dret a conéixer la informació que produïx i gestiona l’Administració pública amb independència d’on visquen, com establix la Llei de Transparència”, ha assenyalat .

Per la seua banda, Rubén Alfaro ha apuntat “que és fonamental que Conselll i FVMP col·laborem en transparència, més quan venim d’uns temps on els ciutadans han demandat de manera inequívoca transparència, participació, ganes de treballar en les decisions dels seus municipis. Ara, afortunadament amb el suport del Consell, iniciarem un nou temps en què el ciutadà tinga protagonisme, la capacitat de participar i la de saber què fan i com els polítics que li representen”.

Alcaraz ha avançat que des d’ara hi haurà trobades detallades entre FVMP i les diferents direccions generals de Transparència “establir línies de treball concretes i aconseguir que en un temps raonable tots els ajuntaments puguen comptar amb portals de transparència i participació tenint en compte els seus recursos”.

Les línies de treball “inclouran també la cooperació, perquè els municipis han de ser una peça important per a mobilitzar la cooperació del poble valencià i necessitem tindre oberta la porta de la FVMP a l’àmbit local”, ha assenyalat el conseller.

En eixa línia de col·laboració, ha invitat a la FVMP a participar en les jornades “Parlem de participació…” i implicar-se en el disseny de les noves polítiques de participació ciutadana del Consell junt amb les associacions i institucions locals”

Les jornades se celebren els pròxims 19, 20 i 23 de novembre a Castelló, València i Alacant, respectivament, i analitzaran la situació actual de la participació ciutadana a partir de les aportacions d’associacions, ajuntaments i diputacions, especialistes i tècnics que treballen en este àmbit.

Alcaraz ha explicat que les jornades “són una crida al diàleg i la reflexió col·lectiva sobre un element essencial per a una democràcia de qualitat com és la participació ciutadana, per la qual cosa volem sentir i comptar amb totes les veus que tinguen quelcom que aportar i, a partir d’ací dissenyar les noves polítiques del Consell en esta matèria”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.