Giner denúncia que Compromís discrimina als col·legi de la ciutat de València que impartixen més hores en castellà

Fotografia Fernando Giner El portaveu de Cs alerta que cap col·legi que prioritza el castellà té aules gratuïtes de 2-3 anys i critica que “l’oferta pública de 0-3 anys es nul·la en 7 districtes de la ciutat”

València, diumenge 6 de maig de 2018. El portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat hui que “Compromís discrimina als col·legis de la ciutat de València que impartixen més hores en castellà”.

El portaveu de Cs ha alertat de que cap col·legi que va prioritzar en el curs 2017-18 el castellà ha obtingut aules gratuïtes de 2-3 anys i ha criticat que, a més, “l’oferta pública de 0-3 anys és nul·la en 7 districtes de la ciutat”.

“Compromís ha castigat als col·legis que van triar que la majoria de les seues classes es donaren en castellà, de manera que cap d’ells ha obtingut aula de 2-3 anys gratuïta per al curs que ve”, ha criticat el portaveu de Cs, qui ha qualificat de “inacceptable” la política de Compromís “perquè va totalment en contra de la llibertat d’elecció de les famílies”.

Fernando Giner ha denunciat que, a més, en la ciutat de València hi ha set districtes (Ciutat Vella, Extramurs, l’Eixamplament, Saïdia, Benimaclet, Jesús i Pobles de L’Oest) no tindran places gratuïtes de 2-3 anys. “La ideologia de Compromís unida a la pèssima gestió de Ribó està fent que València estiga estancada i no es respecte la llibertat”.

En este sentit, el portaveu de Cs, ha recordat “la proposta que València es convertisca en una ciutat en què siga fàcil tindre fills i treballar”. Per això, des del grup municipal Cs s’ha proposat que el xec escolar siga universal de manera que es cobrisca totalment l’educació de 0-3 anys. En esta línia, Giner ha proposat un xec escolar per al mes de juliol. “El nostre objectiu és facilitar als pares la conciliació de la vida familiar i laboral”, ha dit.

Respecte al decret derogat de plurilingüisme, Giner ha recordat que el decret llei 3/2017 establia en l’article 3 que tots els centres docents haurien de triar entre tres programes plurilingües a partir del primer curs del segon cicle d’educació Infantil.

El programa A establia que s’impartirien en valencià entre 16 hores 30 minuts i 18 hores 30 minuts; en castellà 4 hores; i en anglés de 0 a 2 hores mentres que el programa B deia que s’impartirien en valencià entre 8 i 9 hores; en castellà entre 11 hores 30 minuts i 14 hores 30 minuts; i en anglés de 0 a 2 hores mentres que perquè en el programa C es va fixar que s’impartirien en valencià 4 hores; en castellà entre 16 hores 30 minuts i 18 hores 30 minuts; i en anglés de 0 a 2 hores.

“La decisió de Compromís ha sigut primar als col·legis que van triar el programa A per al curs 2017-18 i discriminar totalment als que van optar pel programa C”, ha conclòs Giner.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.