Giner sol·licita un informe d’ofici que mesure la qualitat de l’atenció al ciutadà en les reclamacions i recursos administratius

  • El portaveu de Cs insta Ribó a accelerar les devolucions de les plusvàlues després de quinze mesos de retard

Fotografia Fernando GinerValència,  El portaveu de Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, presentarà una moció a la pròxima comissió d’Hisenda perquè s’emeta un informe d’ofici, anàleg a la memòria d’activitats del Jurat Tributari, respecte a totes les reclamacions i recursos presentats contra actes dictats per l’Ajuntament en cada exercici.

“Actualmente, la memòria d’activitats del Jurat Tributari de l’Ajuntament informa dels recursos contenciosos-administratius que s’han tractat durant l’any passat de manera molt detallada. Abans d’arribar al Jurat Tributari de l’Ajuntament, els ciutadans presenten recursos per la via administrativa i volem saber com s’atenen cada un d’estos recursos”, ha dit Giner.

El portaveu de Cs ha assegurat: “Amb estes dades, volem aconseguir més transparència en l’Ajuntament. Esta informació en poder dels ciutadans els permetrà saber exactament com els està tractant l’Ajuntament”.

Entre la informació que s’obtindrà amb este informe d’ofici, ha indicat Giner, ha d’estar els recursos relacionats amb l’IBI i les plusvàlues. “Volem que se sàpia com s’està contestant els ciutadans amb el pagament injust de la plusvàlues després de la venda a pèrdues. A Madrid ja hi ha ciutadans que estan recuperant el seu diners”, ha dit Giner.

En este sentit, el portaveu de Cs ha recordat que, al febrer de 2017, Ciutadans va presentar una moció urgent per a atendre la decisió del Tribunal Constitucional que declarava inconstitucional cobrar l’impost de plusvàlues en els casos de les vendes a pèrdues. “Ribó va impedir el debat perquè a Ribó no li agrada dialogar. La seua desafecció amb la ciutadania arriba fins el punt de quedar-se amb els diners dels impostos pagats de manera injusta i de no tornar-lo”, ha dit Giner.

La postura de Ciutadans des que es va conéixer la decisió del Tribunal Constitucional d’anul·lar l’impost de plusvàlies en els casos de vendes a pèrdues és que es faciliten els ciutadans tots els tràmits necessaris perquè recuperaren el seu diners.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.