Glòria Tello: “Davant la idea que ‘les millors coses vénen de fora’, cal fomentar una cultura de l’autoestima”

pleno ayuntamiento valencia (2)“Que l’Ajuntament es comprometa a continuar promovent, fomentant i difonent la cultura i la música valencianes”. Este és un dels acords adoptats hui pel Ple municipal, que ha eixit avant amb el suport de l’Equip de Govern i del Grup Ciutadans.

El debat s’ha plantejat com a conseqüència d’una moció del Grup Ciutadans “en defensa de la valencianitat a través del foment de la música contemporània”. El seu portaveu, Fernando Giner, ha defés la promoció de la cultura musical valenciana, i ha proposat la creació d’un institut municipal de música contemporània, dedicat a Nino Bravo, “per a posar en valor el talent valencià”.

El regidor del Grup Popular Félix Crespo ha explicat que Ciutadans va plantejant “per entregues” distintes iniciatives davall el concepte de ‘valencianitat’, i ha afirmat que “no per això es defén més el valencià”. En la votació final, el PP s’ha abstingut.

Durant el seu torn de rèplica, la regidora de Cultura, Glòria Tello, ha deixat clara la voluntat del nou equip de Govern d’oferir el major suport a la cultura valenciana en general, i específicament a la música, davant  “la filosofia que hi havia abans, és adir, ‘tot allò que ve de fora és el millor”. “Hem de passar a una cultura de l’autoestima”, ha explicat Tello, i ha detallat les accions que ja s’han impulsat en estos mesos des de la regidoria o en les que esta ha tingut presència i participació.

Entre altres, la 10a Gala de Premis Ovidi Montllor, el suport als compositors contemporanis (trobada amb l’Associació de Compositors Simfònics Valencians, COSICOVA), la inclusió de solistes i agrupacions valencians en els concerts d’abonament de l’Orquestra de València… “en definitiva –ha afirmat la regidora– curar les ferides de la música valenciana i en valencià”.

L’edila ha recordat que ja hi ha un Institut Valencià de la Música, per la qual cosa un nou institut municipal suposaria duplicar competències i despeses, i ha plantejat la proposta alternativa que finalment ha sigut recolzada.

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.