banner_990x90_EFE (1)

Júlia Company subratlla la importància d’un bon manteniment en les instal·lacions de gas de les llars

14-12-15_company_camapna_seguridad_gas_natural
image-281566

La directora general d’Energia, Júlia Company, ha presentat aquest matí la campanya de seguretat de gas a la Comunitat que té com a finalitat conscienciar i informar als ciutadans sobre el manteniment de les instal·lacions de gas natural d’ús domèstic. està campanya està impulsada per l’Associació Espanyola del Gas (Sedigas) i l’empresa Gas Natural Cegas, en col·laboració amb la Generalitat.

Durant la presentació, la directora general d’Energia, Júlia Company, ha posat l’accent que la informació és una peça fonamental per a assegurar el correcte manteniment de les instal·lacions i ha afegit que “el gas natural ofereix molts avantatges i és un combustible molt segur però és important conscienciar als ciutadans sobre la seua responsabilitat per a mantenir el bon estat d’aquestes instal·lacions”.

A més, ha continuat, “un bon manteniment repercuteix de forma directa en l’eficiència energètica d’aquestes instal·lacions i per tant en un major aprofitament de l’energia i un menor cost econòmic”.

Company, ha recordat que la Generalitat “està fomentant l’ús del gas natural per ser el combustible fòssil més net i per a açò, està impulsant la construcció de nous gasoductes que acosten el gas natural a un major nombre de poblacions”.

La campanya es realitzarà a través d’ anuncis de radi i distribució de fullets informatius i imants. En total, es repartiran 100.000 díptics i 100.000 imants, en els quals s’arrepleguen diferents consells de seguretat.

Control de les instal·lacions

La campanya recorda que les instal·lacions domèstiques han de passar per diversos controls, que tenen diferent periodicitat en funció de les característiques de la caldera o escalfador.

Existeix una inspecció d’obligat compliment cada 5 anys, que duu a terme l’empresa distribuïdora, i que atorga el certificat de la inspecció periòdica de les instal·lacions receptores.

A més, una vegada a l’any, l’usuari és responsable de realitzar el manteniment obligatori de la caldera i les instal·lacions de calefacció amb una potència superior a 70 kW a través d’una empresa habilitada. En el cas d’escalfadors d’aigua calenta i calderes murals a gas amb potència no superior a 70kW, una empresa habilitada ha de fer una inspecció cada dos anys.

Finalment, en el cas d’escalfadors ACS amb potència de fins a 24,4 kW, l’usuari és responsable de realitzar el manteniment cada cinc anys a través d’una empresa habilitada per a açò.

Aquests controls tenen un doble objectiu: garantir la seguretat de les persones i les instal·lacions i preservar l’eficiència energètica. Un bon manteniment ajuda a aconseguir uns estàndards d’eficiència energètica alts, amb més aprofitament de l’energia i menys cost econòmic, perllongant la vida útil dels aparells.

Consells de seguretat

Els principals consells de seguretat són els següents: comprovar que la flama siga blava, estable i silenciosa, evitar que es vessen líquids o es produïsquen corrents d’aire que puguen apagar la flama deixant el cremador obert, netejar freqüentment els cremadors, així com mantenir netes i obertes a l’exterior les reixetes de ventilació. Així mateix, les modificacions en les instal·lacions o en aparells de gas haver de ser realitzades per empreses instal·ladores habilitades a aquest efecte.

Igualment, cal assegurar-se de tenir instal·lat un dispositiu que impedisca el funcionament simultani de la campana extractora i la caldera de gas no estanca, o escalfador, en el cas que ambdues estiguen instal·lades en el mateix recinte. Finalment, tancar la clau general de pas del gas en cas d’absències perllongades.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.