La Biblioteca Valenciana organitza un taller literari per a xiquets sobre el conte il·lustrat

18.04.20_markolo

La Biblioteca Valenciana ha organitzat per a demà dissabte el taller literari ‘Conte il·lustrat’ de la Biblioteca Valenciana, que impartirà l’escriptor Vicente Marco i l’il·lustrador Raúl Colomer (Kolo).

En dos torns, a les 10.00 h i a les 11.30 h, els xiquets entre 7 i 12 anys descobriran les tècniques per a escriure literatura. D’aquesta manera, la pràctica consisteix a escriure el seu propi conte, dibuixar-lo i fer-ne la portada.

Entre les activitats per a fomentar l’acostament de la lectura al públic infantil, la Biblioteca Valenciana organitza tallers de creativitat literària als quals acudeixen entre setmana les escoles que prèviament han concertat visita.

Amb motiu del pròxim Dia del Llibre s’ha planificat aquest taller obert i gratuït, que requereix d’inscripció prèvia a través del formulari d’inscripció disponible en el portal web de la Biblioteca Valenciana.

A més, estan programades dues visites culturals pel monestir, a les 12 h i a les 13 h, dirigides per un guia cultural que explica la història de l’edifici, que està declarat Bé d’Interés Cultural.

Altres exposicions

També estaran obertes al públic durant el matí del dissabte les dues exposicions que es poden contemplar en aquests moments: ‘Fidelitats a contracorrent. El món dels Martínez Guerricabeitia’, a la sala capitular, i ‘Créixer llegint’, a la sala d’exposició permanent.

En la mostra dels germans Guerricabeitia s’exposa la tasca cultural i de resistència que van dur a terme als totalitarismes del segle XX. Els germans, José i Jesús, van denunciar la vulneració dels drets humans i van despertar la consciència social en un país i un món tenallat pels extrems ideològics.

S’hi exhibeixen les publicacions i llibres de l’editorial Ruedo Ibérico, fundada per José, els continguts dels quals arribaven a Espanya de manera clandestina. I una quarantena de quadres de la col·lecció de Jesús, entre els quals destaquen obres de realisme social de Genovés, Monjalés, Vostell, Martín Caballero, José Ortega i cartells de Josep Renau i serigrafies de Francecs Jarque, entre altres.

L’exposició ‘Créixer llegint’ mostra cartilles infantils, sil·labaris, abecedaris, contes il·lustrats, auques, cromos i fitxes educatives que des del segle XVIII han servit per a ensenyar a llegir.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.