La col·laboració fa possible l’edició del mapa físic de la Comunitat Valenciana

Valéncia Notícies | Redacció.- El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, la consellera d’Habitatge, María José Salvador, el president de l’AVL, Ramon Ferrer i el director de l’Institut Cartogràfic Valencià, Xavier Navarro, han presentat este matí l’edició del mapa físic de la Comunitat Valenciana, el segon mapa que s’edita en un any per la col·laboració d’estes institucions públiques i que posa en valor el nostre patrimoni i també la llengua, perquè és la primera edició que es fa amb la correcció normativa de l’Acadèmia.

El President de les Corts ha destacat el dia de la presentació, perquè hui és “el Dia Internacional de la Biodiversitat i este mapa complix amb una funció molt important, com és posar a disposició del poble la informació sobre el seu patrimoni natural, sobre la seua riquesa, que és la millor manera d’estimar allò que és nostre i que és mitjançant el coneixement”.

Presentación del mapa físico.

En este sentit, el President del parlament ha destacat la importància de la cooperació entre institucions “per a posar en valor el que tenim i després de l’èxit del mapa de les comarques valencianes hui presentem un mapa per aprendre més i millor del nostre territori”.

En la mateixa línia ha comparegut la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, qui ha destacat l’encert de la col·laboració i la necessitat d’aprofitar els recursos propis de les administracions per assolir projectes tan interessants com este mapa que té com a objectiu la difusió del patrimoni valencià, una acció que, a entendre de la consellera, “és una obligació del govern valencià per a posar a l’abast de la ciutadania totes les ferramentes per a conéixer el seu patrimoni i el seu territori”.

Entre les novetats del mapa, a més de la correcta normativització de la toponímia emprada, també s’ha afegit informació poc comuna, com ara topònims propis de la geografia marina, un fet que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la catedràtica de la Universitat de València Ana Camarasa, segons ha destacat el director de l’Institut Cartogràfic Valencià, Xavier Navarro.

El President de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, ha valorat que en un anys s’hagen presentat ja dos mapes oficials, el que demostra l’interés de les administracions i les institucions implicades per donar difusió a la riquesa patrimonial i posar en valor l’ús de la llengua, amb la difusió de la toponímia normativa del nostre territori.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.