La Diputació ajudarà als municipis valencians a il·luminar els seus carrers i edificis només amb energia verda

València Notícies | Redacció.- Energia elèctrica procedent completament de fonts renovables, és a dir, aquella que es pot regenerar de forma natural o artificial. Es tracta d’una opció que estarà disponible per a tots els ajuntaments i entitats públiques adherits a l’acord marc de la Diputació de València, a través de la Central de Serveis Innovadors i Sostenibles, en matèria de subministrament elèctric.Jorge Rodríguez.

Es tracta d’una novetat que permetrà als quasi 200 consistoris adherits a aquest contracte il·luminar els seus carrers, edificis municipals i instal·lacions amb fonts renovables. “Es tracta d’una mesura de caràcter innovador que converteix a la corporació provincial en una institució a l’avantguarda de la sostenibilitat i la cura del medi ambient”, ha assenyalat el diputat de Projectes Europeus, Central de Serveis Innovadors i Sostenibles i Contractació, Bartolomé Nofuentes.

El procés es troba en fase de licitació, a través del qual s’escollirà a un màxim de cinc empreses adjudicatàries per a la dotació del servei, companyies que en tot cas hauran de tenir l’acreditació de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència que assegura que l’energia subministrada procedeix de fonts renovables. Es calcula que a partir de març els ajuntaments adherits a l’acord marc podran contactar amb la companyia escollida.


D’aquesta manera, a més d’exigir que les empreses complisquen amb les normes de gestió mediambiental, com es demanava en convocatòries anteriors de l’acord marc, ara s’afig un element més de sostenibilitat amb el qual la Diputació de València s’alinea amb el respecte al medi ambient, potenciant la reducció d’emissions de CO2 i seguint les pautes marcades per l’Estratègia Europea Energètica Objectiu 20-20-20.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.