La Diputació amplia la seua col·laboració amb la Mancomunitat del Alto Turia

València Notícies | Redacció.- El diputat de Mancomunitats i Comarcalització, Voro Femenia, ha mantingut aquesta setmana una reunió de treball amb el president de la Mancomunitat del Alto Turia, Ramiro Rivera. La trobada ha servit per a certificar la bona relació de la corporació provincial amb aquest tipus d’entitats supramunicipals, així com per a assenyalar els punts en els quals la Diputació seguirà millorant eixa col·laboració que repercuteix directament en els serveis prestats als municipis.

En el context de la reunió, a la qual també va acudir la diputada Mercedes Berenguer, es va abordar la necessitat de comptar amb un nou camió de recollida de residus sòlids que preste servei a la zona, ja que el que tenen en ús actualment es troba “molt desgastat”, ha explicat Rivera. Femenia s’ha compromès a estudiar la viabilitat de la proposta, al mateix temps que ha destacat la inversió de la Diputació, que “ja ha aportat enguany més de 10.000 euros per a la Mancomunitat del Alto Turia”.

Voro Femenia se reune en Alto Turia.

La Mancomunitat del Alto Turia es troba a l’interior de la Comunitat Valenciana, al nord de la comarca de La Serrania i està integrada per cinc municipis: Aras de los Olmos, Benagéber, Chelva, Titaguas i Tuéjar. Amb una extensió d’uns 520 quilòmetres quadrats i una població d’uns 5.000 habitants, aquesta mancomunitat se situa entre les quals tenen la densitat poblacional més baixa de la Comunitat Valenciana.

La Diputació, amb les mancomunitats

“Són ajudes dirigides completament a despesa corrent, d’administració, perquè puguen consolidar-se i ampliar la seua tasca administrativa”, va explicar el diputat en la presentació del Pla de suport econòmic als Mancomunitats (PMAN) pel qual s’ha concedit mig milió d’euros a aquest tipus de corporacions. “Els diners s’ha distribuït sobre la base de tres característiques: el seu número d’habitants, el seu pressupost de despesa corrent i el número d’ajuntaments que cadascuna d’elles engloba”, assenyala Voro Femenia.

“La Diputació inverteix en entitats supramunicipals perquè creu en elles i en tot el potencial que tenen”, ha expressat Femenia en múltiples ocasions. “Aquest pressupost de 500.000 euros és solament una prova més de l’aposta ferma de la Diputació per les mancomunitats”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.