La Diputació consolida el seu Feminari com altaveu del col·lectiu feminista que treballa per la igualtat efectiva

València Notícies | Redacció.– Si la Diputació de València ha sigut capaç en dos anys de legislatura d’engegar accions en favor de l’equitat de gènere ha sigut pel treball de les associacions de dones. La diputada d’Igualtat, Isabel García, ha posat en valor en la clausura del II Feminari de València la tasca dels col·lectius feministes que “en aquests últims 20 anys han suplit la falta d’implicació institucional”.La diputada Isabel García en la clausura del II Feminario de València.

García ha parlat de la “sort” de tenir responsabilitat política per a “poder fer totes aquelles coses que somiava quan estava darrere de la pancarta”. I ha expressat la seua satisfacció per la consolidació d’una cita que enguany ha augmentat la participació pel que fa a l’edició anterior. Per la seua banda, la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, María Such, ha assenyalat que “des d’espais de debat com aquest és des d’on s’ha de fonamentar el nou feminisme”.

La periodista Rosa Solbes ha fet un repàs a totes les taules redones que han tingut lloc en el II Feminari, subratllant que “el feminisme no és emoció, sinó part de la teoria de la democràcia”, i ha apuntat que “el llenguatge en els mitjans de comunicació segueix sent sexista”. Així mateix, Solbes ha destacat com una de les principals conclusions de les expertes el fet que, malgrat els avanços, encara queden fronts oberts en àmbits com el cinema, la televisió o la cultura.

Protagonisme dels municipis en el pròxim Feminari

La diputada d’Igualtat, Isabel García, ha avançat algunes idees que des de l’àrea es pretenen posar en marxa en el pròxim Feminari. Una d’elles és la de donar major protagonisme als municipis en la cita de l’any que ve, de manera que siguen els propis ajuntaments els que expliquen les seues experiències des de l’engegada dels seus Plans d’Igualtat, per la qual cosa han rebut ajuda de la Corporació provincial, que va obrir una línia de subvencions específiques.

Una altra de les temàtiques que es barreja tractar en la pròxima edició del Feminari és la de la bretxa salarial, així com la presència d’un expert que aborde les noves masculinitats, per aproximar-se a la matèria des d’un altre punt de vista. Seria la primera intervenció d’un home com a ponent en aquest congrés nacional que, en al voltant de dos anys, ha tornat a situar a València com a referent del feminisme.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.