La Diputació de València ha rebut als 24 joves que participen en la iniciativa ‘European Work Camp’ (EWOCA), que està celebrant la seua tercera i última trobada en el municipi valencià de Quart de Poblet. Es tracta d’un projecte d’intercanvi de caràcter mediambiental en el qual participen joves d’entre 16 i 17 anys d’Alemanya, Lituània i Espanya i que està finançat per la regió federal alemanya de Renània Palatinat i per la Unió Europea dins del programa Erasmus+.
Després dels intercanvis realitzats en 2015 a Alemanya i 2016 a Lituània, durant la primera quinzena del mes d’agost ha sigut la localitat valenciana de Quart de Poblet la que ha acollit el projecte. Així, sota el nom de ‘Quart en Verd’, huit lituans, huit alemanys i huit quarters, sempre sota la supervisió del coordinador del projecte i de huit monitors experimentats, s’han encarregat de dur a terme la catalogació, documentació i retolació de les espècies existents en la zona del Parc Poliesportiu del municipi.
L’àrea de Projectes Europeus de la institució provincial, en la seua aposta per la innovació, el coneixement i la difusió d’una Europa sense fronteres, ha acollit i disseminat aquest projecte “amb l’objectiu de treballar espais, fent especial èmfasi en els més joves, perquè vegen a Europa com un tot, treballant àmbits com el medi ambient i l’economia circular”, ha assenyalat el diputat de l’àrea, Bartolomé Nofuentes, qui ha afegit que d’aquesta manera “el treball realitzat compta amb el suport d’institucions com la Diputació”.
El projecte consta d’una important part digital, a través dels codis QR, que permetrà accedir a la informació a través de les pàgines web municipals. Una manera de, no solament donar a conéixer la flora del municipi, sinó també de posar en valor el patrimoni ambiental de Quart de Poblet. Una idea que Bartolomé Nofuentes ha aplaudit, ja que “compleix una doble missió, oferir un espai de convivència i interculturalitat, mentre es realitza un treball d’utilitat pública”.
A més, Nofuentes ha ressaltat el caràcter social del projecte, en el qual “joves amb menys oportunitats poden gaudir d’un campament en el qual aprendre i desenvolupar les seues capacitats”. L’associació de Quart de Poblet ‘Opendoors’ ha sigut l’encarregada de coordinar la trobada al costat de les associacions dels altres dos països, ‘VšĮ Telšių jaunimo centras’, de Lituània i l’alemanya ‘Mediencooperative Steinfurt i.V.’.
El projecte disposa de pressupost de 27.700€, procedent de la Fundació Mercator i del programa Erasmus+ d’INJUVE, amb la qual cosa es cobreixen totes les despeses, incloent els materials per al producte final.