La façada de l’Ajuntament s’il·luminarà de color morat en commeració del Dia Mundial del Lupus el dimecres 10 de maig

València Notícies | Redacció.- La regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, ha manifestat el suport de l’Ajuntament a les accions programades per l’entitat AVALUS (Associació Valenciana d’Afectats de Lupus), en el marc de la celebració, el dimecres 10 de maig, del Dia Mundial del Lupus.Ayuntamiento de Valencia.

“La corporació manifesta el seu suport a les iniciatives que durant esta celebració es desenvoluparan a la ciutat amb l’objectiu d’aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones afectades i contribuir a la seua investigació”, ha expressat Girau. Amb esta premissa, l’associació AVALUS instal·larà una taula informativa amb material divulgatiu sobre esta afecció i els seus efectes en les persones que en patixen. L’objectiu és acostar a la ciutadania les característiques de la malaltia, tant físiques com socials.

Entre les 9.00 i les 20.00 hores del dia 10, ciutadans i ciutadanes podran acostar-se al punt d’informació, al costat de la porta de l’Ajuntament, i accedir al material de consulta tant sobre el lupus com sobre les activitats de l’associació.

El lupus és una afecció crònica de caràcter autoimmunitari que afecta el teixit conjuntiu i que es caracteritza per la inflamació i el dany en els teixits. Es calcula que al voltant d’un 1 % de la població pot tindre lupus a Espanya, la majoria dones (el 90 %), principalment entre els 15 i els 55 anys. Afecta unes 45.000 persones a Espanya, de les quals més de 5.000 residixen a la Comunitat Valenciana.

La regidora, Maite Girau, ha expressat la seua convicció que la commemoració del Dia Mundial del Lupus contribuirà a l’objectiu de “donar visibilitat a esta patologia, intensificar la investigació que possibilite avanços en el diagnòstic, tractaments i seguiment i, finalment, establir canals entre el moviment associatiu de persones afectades amb l’Administració que permeten treballar coordinats per a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones que en patixen”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.