La falla Avinguda i Nicolau Andreu indulten els seus ninots del foc

La falla Avinguda i Nicolau Andreu indulten els seus ninots del foc

Fallas 2015 | Redacción L’artista faller Mario Gual, de la falla Avinguda, revalida l’indult major per tercer any consecutiu

IMG_3314b
image-176863

La falla Nicolau Andreu aconsegueix indultar la proposta de Sergio Alcañiz, artista que per primera vegada aconsegueix aquest premi

Al seu torn, s’ha inaugurat l’exposició “Arxiu gràfic i documental de Junta Local Fallera de Torrent”

IMG_3331b
image-176864

 El compte enrere fallera ja ha començat. Torrent ja coneix els dos ninots que se salvaran del foc el proper 19 de març. La falla Avinguda torna a indultar el seu ninot major, per tercer any consecutiu, gràcies al treball de l’artista Mario Gual, que revalida el premi amb el seu “tango de la mort”, una proposta amb risc, sàtira i color per al monument que porta per lema “rumba, samba, mambo.” Per la seua banda, el ninot indultat infantil va anar a parar a la Nicolau Andreu, que no aconseguia indultar una figura infantil des de 1987. L’obra, de Sergio Alcañiz, forma part de la falla “Compta un conte, compta- contes” i suma el primer indult d’aquest jove artista al seu palmarès.

L’exposició del Ninot es troba dins de l’entorn de l’EMAT, on està ubicada l’exposició “Arxiu gràfic i documental de la Junta Local Fallera”, on es mostra un repàs per la història de les falles de la capital de l’Horta Sud dividides en: falles de Paper, falles en Fotogrames, falles al carrer i falles de seda (evolució del vestit de valenciana i influència de la figura de la Fallera Major de Torrent).

L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, i les Falleres Majors de Torrent, Ester Veguer i Maria Bartual, van felicitar els representants de les comissions premiades i es van fotografiar amb les obres guanyadores. L’exposició estarà oberta fins al pròxim 14 de març a l’EMAT (4a planta edifici METRO, Av. Vedat, 103). Horari: de 10.30 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. De dilluns a diumenge.

IMG_3282b
image-176865

La resta de ninots premiats en cada secció van ser:

Ninots Infantils

Secció Especial: Lope de Rueda, de Jose Luis Platero

Secció Primera: Sant Roc, de Sergio Alcañíz

Secció Segona: Nicolás Andreu, de Sergio Alcañiz (NINOT INDULTAT)

Secció Tercera: Carrer Benemèrita, de Javi Igualada

 

Ninots Grans

Secció Especial: Avinguda, de Mario Gual (NINOT INDULTAT)

Secció Primera: Sant Valerià, d’Óscar García

Secció Segona: Carrer Benemèrita, de Pepe Benavent

Secció Tercera: Camí Reial, de Juane Cortell

 

Maquetes:

1: Ramón i Cajal.

2: Antoni Pardo.

3: Sant Roc.

Fotos Junta Local Fallera de Torrent

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.