La Fundació Esportiva Municipal redueix en 14.000 euros el consum energètic de les seues instal·lacions

La Federación Deportiva Municipal coordina un proyecto europeo por primera vez. (Maite Girau).Girau: “Açò suposa un pas més en el nostre compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat de les nostres instal·lacions”

Durant el 2017, la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València ha aconseguit reduir el cost per consum d’energia en les seues instal·lacions esportives en 13.902,37 euros, respecte a l’any anterior. L’estalvi ha sigut possible gràcies a les mesures aplicades per part de l’entitat local en els últims anys aconseguint una major sostenibilitat en les instal·lacions municipals.

 “Estem veritablement satisfets amb l’estalvi aconseguit, però també perquè suposa un pas més en el nostre compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat de les nostres instal·lacions”, ha manifestat la regidora d’Esports, Maite Girau.

Les dades corresponen a l’informe elaborat pels tècnics de la Fundació Esportiva Municipal en el qual s’analitza quin ha sigut el consum energètic durant 2017 en 23 instal·lacions municipals de la ciutat, en comparació amb la despesa i el consum de 2016.

Al llarg de 2017, el nombre d’usos de les instal·lacions municipals ha crescut en un 4,54 % en comparació amb 2016, ja que estes han estat obertes un major nombre de dies durant els mesos d’estiu. Malgrat el creixement experimentat en el nombre d’usos, la qual cosa implica inevitablement un major consum d’energia, la despesa anual pel que fa a electricitat s’ha vist reduïda en 3.715,99 euros respecte a l’any anterior, gràcies a l’optimització de les tarifes i els termes de potència contractats.

La constant en la reducció de la despesa es manté també pel que fa al gas, el cost anual del qual s’ha aconseguit disminuir en 10.186 euros, malgrat mantenir-se la constant d’un major creixement en el nombre d’usos. En el cas del gas s’ha aconseguit reduir el consum d’energia en 5,30 Kwh, la qual cosa suposa deixar d’emetre 115,74 tones (Tn) de CO2 a l’atmosfera.

Així doncs, durant el 2017, una vegada descomptat l’estalvi d’energia procedent del gas natural i l’increment en consum elèctric, la Fundació Esportiva Municipal ha aconseguit estalviar un total de 13.902,37 euros, IVA inclòs, i 174.434,49 Kwh, deixant d’emetre 69,59 Tn de CO2, que equivalen al CO2 absorbit durant un any per un total de 4.797 arbres adults.

A més, l’informe reflecteix una disminució del 7,24 % respecte al consum d’aigua. Açò es tradueix en un estalvi del 6,26 % en el cost de 2017, és a dir, 6.824,63 euros menys que en 2016.

Concretament l’estudi es basa en l’examen dels centres esportius de Palau Velòdrom Lluís Puig, Centre Municipal de Pilota Valenciana, les instal·lacions Jardí del Túria, Camp Beisbol-Sófbol i Tram VI, Estadi del Túria (Tram III), els poliesportius El Carme i Cabanyal-Canyamelar, el Complex de Piscines Parc d’Oest, la piscina de Benimàmet, la piscina Font de Sant Lluís, els pavellons de Malva-Rosa, Benicalap i Sant Isidre, el Centre Esportiu La Creu i el poliesportiu de Natzaret.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.