La Generalitat Valenciana proposa a Brussel·les la dació en pagament per evitar la subhasta de la Ciutat de la Llum

Ciudad de la LlumAgències. La Comissió Europea va considerar il·legals les ajudes públiques concedides per la Generalitat, que hauria de recuperar els 265 milions invertits

Els estudis cinematogràfics de la Ciutat de la Llum, a Alacant. La Generalitat Valenciana ha presentat a la Comissió Europea la seva proposta alternativa per evitar la subhasta del complex cinematogràfic Ciutat de la Llum i així recuperar els 265 milions d’ajudes que l’administració valenciana va concedir a aquest projecte i que l’organisme comunitari va considerar il·legals. Aquesta solució passa per aplicar la dació en pagament del complex i destinar les instal·lacions a finalitats no comercials. Així ho han explicat a Europa Press fonts de la Generalitat, que han comentat que, tal com estava previst, el govern autonòmic va remetre aquest dijous la seva proposta per evitar la subhasta dels estudis per un import que podria acabar sent “testimonial”.

El document conté una argumentació jurídica que gira al voltant de la dació en pagament, que realitzaria Ciutat de la Llum –la societat de la qual es liquidaria– a la Generalitat, que es convertiria d’aquesta manera en propietària directa i es consideraria recuperada la inversió.

El següent pas, segons les mateixes fonts, seria decidir quin ús es dóna als edificis. En aquest sentit, el compromís és no destinar-ho a cap fi comercial, susceptible d’entrar en competència amb algun sector, per la qual cosa la destinació del complex hauria de ser algun dels propis d’una administració pública. Així mateix, es comunicaria amb la Comissió Europea qualsevol activitat perquè no hi hagués problemes.

Sobre els possibles usos dels edificis que, en principi, estan inclosos en la subhasta –el centre de formació i un edifici d’oficines van quedar exclosos–, les mateixes fonts han assenyalat que s’està estudiant donar-hi uns fins educatius, malgrat que encara no s’ha entrat en el detall de si estaria vinculat o no al món audiovisual.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.