La nova Diputació col·laborarà amb Escola Valenciana i Fundació Sambori per a impulsar el cinema en valencià

SONY DSC

El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, ha mantingut una reunió de treball amb Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana, i amb diversos representants de la Fundació Sambori, el seu vicepresident Adrià Martí i el tècnic Josep Garcia, en la institució provincial.

Segons ha anunciat Rius, un dels primers fruits del treball conjunt serà l’engegada de noves línies d’ajuda per a donar suport a la promoció del cinema en valencià, «una prioritat que ha de normalitzar l’ús de la nostra llengua en el setè art».

Portes obertes després de 20 anys

La reunió mantinguda en el despatx del diputat de Cultura és una mostra més de l’obertura de portes de la nova Diputació de València a Escola Valenciana, que ja va quedar palesa en la trobada del 28 de setembre entre el president Jorge Rodríguez i Vicent Moreno.

Moreno va expressar el seu agraïment per la celebració d’aquestes reunions que va qualificar de «primera presa de contacte per a presentar el nostre projecte, que per a nosaltres està consolidat després de 30 anys de treball».

En aquest sentit, va esmentar algunes de les accions d’Escola Valenciana, com la gira de música en valencià, el Premi Sambori de Literatura en valencià, i cinema en valencià; aquesta última activitat serà reforçada amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura de la Diputació.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.