València, L’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València junt amb l’Institut Valencià de Cultura inauguren aquest curs acadèmic un Seminari Permanent d’Arts Escèniques que convocarà quatre conferències on es tractarà i analitzarà el context sociocultural i polític de quatre obres teatrals. L’objectiu d’aquest projecte, que s’emmarca dins de la iniciativa ‘Habitem el Rialto’ de l’Institut Valencià de Cultura, és acostar als alumnes de la Universitat de València i al públic en general el context de les quatre produccions que s’estrenaran al Teatre Rialto aquesta temporada. Els quatre seminaris, que tindran lloc a les 19.30 h a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau, tindran lloc els pròxims dies 13 de novembre, 11 de desembre i, ja al 2019, els dies 19 de febrer i 26 de març. L’assistència al seminari és gratuïta.
El lema #identitat pretén unir les quatre sessions, en les quals participaran membres del professorat de la Universitat de València i dels equips artístics de les produccions. El primer seminari girarà al voltant de l’espectacle Alexandria i hi intervindran el doctor en Comunicació Audiovisual de la Universitat de València Germán Llorca, la dramaturga, guionista i coautora de l’obra Guadalupe Sáez i Mertxe Aguilar, l’altra autora de l’obra, també dramaturga a més de directora i actriu.
En el segon seminari, que es farà l’11 de desembre, correrà a càrrec d’Ingrid Garcia Wistädt, professora de literatura alemanya a la Universitat de València, Ana R. Calero, professora titular de filologia alemanya també a la Universitat, Jaume Policarpo, director i coautor de l’obra presentada, Faust, i Enric Benavent, actor en la producció de l’Institut Valencià de Cultura. El dia 19 de febrer el seminari tractarà l’espectacle Tirant i el 26 de març, l’obra Tot explota.