L’adaptació per a vianants de l’entorn de la Llotja

lonja mercado centraDSC_0169 (6)Durant el debat plenari, s’ha abordat també el projecte d’adaptació per a vianants de l’entorn de La Llotja, en funció de la moció plantejada pel regidor popular Alberto Mendoza, el qual ha proposat que “es paralitze qualsevol actuació en l’entorn del Mercat Central mentres no es consensuen els terminis i condicions”, i també que se s’“habilite una partida pressupostària per a iniciar les obres” de l’aparcament de la plaça  de Bruges.

El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha rebutjat de manera rotunda la proposta del PP “perquè el que plantegen és que no fem res, ni per a protegir La Llotja –ha afirmat– ni per a pacificar i racionalitzar el trànsit rodat”. L’edil ha recordat que el passat mes de desembre es va crear una comissió específica sobre este assumpte, amb la participació de tots els sectors implicats, i ha reiterat la seua decisió de portar el projecte avant “per respecte a la ciutadania, per respecte als comerciants, i per respecte als tècnics municipals”.

El portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha coincidit en la conservació de la Llotja i el seu entorn, però ha posat el matís sobre “la defensa dels comerciants del Mercat Central i el concepte de negoci que representen”, per la qual cosa ha manifestat el seu suport a la moció del PP.

El regidor Grezzi ha replicat amb una reflexió sobre la compatibilitat o no de “defendre el comerç de proximitat i els mercats i, al mateix temps, propiciar nous centres comercials, obrir àrees d’interés comercial fictícies, o afavorir l’obertura d’establiments en diumenge”, accions impulsades en els mandats anteriors. A més, ha recordat que l’obertura de l’aparcament de Bruges, clau per a l’activitat comercial de la zona, porta paralitzada des de l’any 2006, però “som nosaltres els qui estem treballant per a resoldre-ho”, ha assegurat.

Un altre dels temes abordats en la sessió plenària de hui ha versat sobre el trasllat de la Biblioteca Municipal Carles Ros, que actualment ocupa part de la Casa Vestuari, perquè esta puga disposar-se en la seua totalitat com a seu del Tribunal de les Aigües de la Vega de València, i adequar allí un espai de difusió i divulgació d’esta institució mil·lenària.

El Grup Popular ha manifestat la seua postura contrària al trasllat de l’esmentada biblioteca a un local situat en la plaça de Tavernes de la Valldigna “per suposar una despesa innecessària, ja que el municipi disposa de suficients solars i immobles de titularitat municipal”. L’alcalde, Joan Ribó, ha defés la necessitat de dotar el Tribunal d’un espai digne i suficient per a explicar-lo, posar-lo en valor i que la gent conega el seu funcionament i el seu significat més enllà de poder contemplar les sessions de cada dijous. A pesar del suport de PP i Ciutadans, la moció no ha eixit avant al no comptar amb el suport de l’equip de Govern.

COLÒMBIA

El Ple Municipal ha aprovat, igualment, una moció presentada per la Regidoria d’Innovació I Participació Ciutadana en la qual l’Ajuntament de València expressa “la seua solidaritat amb el poble colombià en la seua cerca de la pau i la superació definitiva del conflicte armat que ja dura  cinquanta anys”. El segon apartat d’esta  moció, defensada per Jordi Peris, expressa el “suport al Govern Colombià i a la seua iniciativa de diàleg i compromís amb el procés de pau amb el grup guerriller de les FARC”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.