L’Ajuntament aprova el projecte de reforma i adequació de la instal·lació de climatització del Museu Faller

1116 Museu FallerLa Junta de Govern Local ha aprovat este matí el projecte de les actuacions consistents en la substitució del sistema de climatització del Museu Faller i de la Junta Central Fallera, segons ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo. Està previst un termini d’execució de sis mesos. La intervenció té un pressupost d’execució de 742.377,30 euros.

 

Esta actuació se suma a la que ja va impulsar enguany la Regidoria de Govern Interior d’instal·lar un nou sistema contraincendis en les dependències del Museu Faller. El canvi es va realitzar perquè el sistema anterior estava obsolet i ja no existien recanvis, el que suposava tindre zones descobertes de protecció en el moment que es produira una avaria. D’esta manera l’Ajuntament s’avançava al problema.

 

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha dit que «des del Govern de Joan Ribó ens preocupem per obtindre les millors condicions de temperatura i humitat del centre possibles i per garantir la màxima seguretat de les persones, tant del personal treballador com dels i les visitants del museu. En este cas concret solucionem unes deficiències que provocaven feia molt de temps les queixes dels treballadors i, a més, millorem la conservació dels ninots».

 

Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha dit que «anys de desídia d’anteriors administracions han contribuït a què el sistema de climatització del Museu Faller i de la Junta Central Fallera fora irreparable i quedara inutilitzat. Amb este pas, el govern de Joan Ribó torna a apostar per un museu de les Falles què està batent rècords històrics de visitants i que prompte tindrà condicions òptimes de temperatura per als milers de visitants que s’acosten, així com per a la casa gran de la festa fallera».

 

«L’aposta del consistori per la cultura festiva de València és molt important i es pot comprovar, per exemple, en les reformes que hem anat realitzant en els museus festius de la ciutat». En el cas del Museu Faller, el regidor ha recordat que, entre d’altres accions, «a banda de la completa reforma museogràfica, vam canviar la il·luminació de les sales amb focus led per millorar la qualitat de la il·luminació dels ninots indultats i els cartells, i reduir el consum energètic; i es van repintar totes les sales, amb cromatismes diferenciats en cadascuna d’elles per singularitzar les col·leccions i afavorir la conservació preventiva de les peces».

 

Campillo ha explicat que l’Ajuntament ja té reservada la partida pressupostària per a la intervenció de la nova climatització i que en breu s’iniciarà la licitació d’esta acció.

 

El Museu Faller de València està instal·lat, des de 1971, a l’antic convent de la casa missió de Sant Vicent de Paül, que va ser acabat al 1831, raó per la qual conserva part d’una estructura de corredors i antigues cel·les. Amb posterioritat va tindre múltiples usos, com a presó, caserna o magatzem.

 

El Museu Faller va ser rehabilitat i reestructurat a principis dels anys noranta del segle XX i va ser reinaugurat l’any 1995. Al 2016 el Museu Faller va ser homologat com a museu oficial de la Generalitat i va ser novament reestructurat en els seus plantejaments museològics i museogràfics. Una de les novetats d’esta reestructuració va ser la posada en marxa de la sala d’exposicions temporals Josep Alarte, dedicada a exposicions antològiques de l’obra d’artistes fallers
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.