BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

L’Ajuntament col·labora amb la Comunitat de Pescadors del Palmar en la reintroducció del llobarro en el Parc Natural de l’Albufera

València Notícies | Redacció.- L’Ajuntament de València, conjuntament amb la Comunitat de Pescadors del Palmar i en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València, impulsa el projecte per a la reintroducció sostenible del llobarro a l’Albufera de València, en el marc del “Programa Plenamar” de la Fundació Biodiversitat, i cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca.Lubina en la Albufera 2

Este projecte se centra en el desenvolupament d’una investigació per a la reintroducció ecològica i estudi del creixement de llobarro en una parcel·la inundable al Parc Natural de l’Albufera, i pretén estudiar les possibilitats de compatibilitzar el desenvolupament d’una aqüicultura ecològica, extensiva i artesanal amb la conservació de la biodiversitat en determinats àmbits d’una zona Xarxa Natura 2000, i l’activitat pesquera tradicional.

El projecte requereix per al seu desenvolupament disposar de les antigues basses de la Comunitat de Pescadors a la Sequiota, per la qual cosa s’ha dut a terme el desbrossament, neteja i adequació de 2.500 m2 de superfície d’estos estanys, actuació que compta amb informe favorable de la Direcció General de Medi Natural i que ha estat subvencionada l’Ajuntament de València. El cost aproximat del projecte és de 5.300 euros.

“Ara mateix, des del servici de Devesa-Albufera s’està treballant per adaptar esta zona d’aigua per a la cria del peix, de forma que les màquines estan adaptant tot el terreny que hi havia. Volem remarcar que la col·laboració amb la societat civil en l’àmbit del Parc Natural per a la Regidoria és fonamental i la comunicació i el treball conjunt amb la Comunitat de Pescadors del Palmar és, ha sigut i serà molt fluïda perquè entre els nostres objectius està la recuperació econòmica lligada a la pesca en el Parc Natural de l’Albufera”, ha explicat Sergi Campillo, regidor de Devesa-Albufera.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.