BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

L’ajuntament col·laborarà amb Apesocas perquè els funcionaris aprenguen nocions bàsiques de la llengua de signes

Reunión con Apesocas 1
image-398876
L’alcaldessa, Amparo Marco, ha mostrat el compromís del Govern Local amb el col·lectiu de sords i ha recordat que l’ajuntament crearà enguany una altra plaça més d’intèrpret

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s’ha reunit avui amb Laura Cervera i Raquel Font, representants de l’Associació de Persones Sordes de Castelló (Apesocas), per a abordar diferents projectes de col·laboració entre ambdues entitats.

Marco ha recordat a les representants de l’associació el compromís de l’equip de Govern amb el col·lectiu de persones sordes, un compromís que ja s’ha plasmat amb la tramitació de la creació d’una plaça més d’intèrpret en el consistori.

Una altra dels pròximes accions que és durà a terme serà un pla de formació dirigit als funcionaris que tenen més contacte amb els ciutadans i als agents de la Policia Local i AMUS, en el qual és comptarà amb la col·laboració de l’Associació de Persones Sordes de Castelló (Apesocas). L’objectiu és oferir xarrades de sensibilització i cursos de formació a aquests treballadors perquè sàpien com atendre a una persona sorda i aprenguen algunes nocions bàsiques del llenguatge de signes.

D’altra banda, les representants dApesocas han sol·licitat a l’alcaldessa que és realitze un estudi per a millorar l’accessibilitat de la pàgina web oficial de l’Ajuntament de Castelló i del Patronat de Turisme per a les persones sordes, una reivindicació que Marco s’ha compromès a traslladar als departaments responsables.

Per a finalitzar, Amparo Marco ha agraït als representants dApesocas “la labor que realitzen i els assoliments que estan aconseguint” i ha afegit que “el compromís del Govern Local és treballar perquè Castelló siga una ciutat accessible. L’important és aconseguir que tots siguem iguals en la diferència”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.