banner_990x90_EFE (1)

L’Ajuntament de Aalència i la generalitat enceten una nova etapa de col·laboració per a millorar la gestió del parc natural de l’Albufera

La qualitat de l’aigua que entra en l’Albufera i la crema de la palla de l’arròs, entre les qüestions abordades.

En esta primera reunió celebrada este matí han estat presents el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo; la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano; el secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Alvaro; el director general de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental, Antoni Marzo, i el director general de l’Aigua, Manuel Aldeguer.

1106. Generalitat albufera
image-255856

Durant la trobada s’han posat sobre la taula els problemas derivats de la gestió que n’havien fet els equips de govern anteriors de l’Ajuntament i de la Generalitat i s’ha mostrat la voluntat de treballar conjuntament per a resoldre’ls com més prompte possible.

Una de les qüestions que s’ha debatut en la reunió és la qualitat i la quantitat d’aigua que entra en l’Albufera. El regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha afirmat que “tot i estar contents per l’última solta d’aigua per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, cal abordar des de l’Ajuntament, de forma conjunta amb la Generalitat, este problema. Sempre considerant que els cabals ambientals són els primers que han d’estar garantits, continuarem defensant davant de la Confederació el nostre posicionament inequívoc respecte a la necessitat de més i millor aigua per a l’Albufera”.

D’una altra banda, també s’ha acordat impulsar la declaració del Parc Natural de l’Albufera com a Reserva de la Biosfera. Com a novetat respecte al procés anterior, en esta ocasió volem que participen les universitats públiques valencianes. “Estem molt interessats en aconseguir esta declaració i volem que esta vegada el procés de declaració del Parc Natural com a Reserva de la Biosfera sí aplegue a bon port”, ha afirmat el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Alvaro.

Per altra part, també s’ha acordat que hi haja una col·laboració tècnica entre les administracions per a la redacció del nou Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG). “Volem participar activament en la presa de decisions i en el desenvolupament de la normativa que afecta a la Devesa i l’Albufera”, ha explicat Campillo.

Entre els temes abordats en la reunió d’este matí també hi ha el del problema de la crema de la palla de l’arròs. Sobre esta qüestió, atés que si es crema la palla es crea un problema de contaminació i de molèsties als veïns i si no es crema es podreix generant un problema per a la qualitat de l’aigua del llac, s’ha decidit impulsar un grup de treball entre les dos administracions, on estaran els responsables i tècnics d’Agricultura i Medi Ambient, que intente trobar una solució definitiva. “Entenem el problema i volem col·laborar per abordar-lo conjuntament amb totes les parts implicades”, ha afirmat Álvaro.

D’altra banda, l’Ajuntament de València ha oferit tot el seu equip tècnic del servici Devesa-Albufera per a col·laborar en la gestió del Parc Natural amb els seus tècnics i s’ha acordat, com a primera actuació urgent, l’elaboració d’un informe sobre l’estat de les mates de l’Albufera, atés que preocupa la seua degradació i cal conéixer la situació real i les causes per poder intentar revertir eixe procés.

“L’Albufera és una joia de valor mediambiental molt important i este govern ha d’estar a l’altura d’esta joia, que hem de conservar i donar més valor. El treball conjunt de la Conselleria amb l’Ajuntament és una garantia per aconseguir-ho”, ha afegit Álvaro.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.