L’Ajuntament de Castelló analitza la conveniència de col·locar barreres físiques en actes d’alta concentració de persones

22-08-2017 L'Ajuntament de Castelló analitza la conveniència de col·locar barreres físiques en actes d’alta concentració de personesEl regidor Antonio Lorenzo convoca els departaments de Seguretat Pública, Mobilitat i Infraestructures

L’Ajuntament de Castelló ha analitzat avui la possibilitat d’establir noves mesures preventives per a garantir la seguretat ciutadana en els actes d’afluència massiva. En els últims mesos ja s’havien realitzat actuacions en eixa línia en esdeveniments d’alta concurrencia de personas, com les festes de la Magdalena i Nadal, així com en la Nit de Sant Joan, entre uns altres, i ara s’avaluarà si s’amplia a noves zones i amb l’aplicació de nous sistemes.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha mantingut una reunió de coordinació municipal en les dependències de Tetuán 14 per a analitzar la viabilitat d’instal·lar elements fixos o mòbils de contenció en els espais de gran concentració de persones. L’equip de treball estava integrat per responsables de l’Àrea de Seguretat Pública (Policia, Bombers i Protecció Civil) i els departaments d’Infraestructures i Mobilitat.

L’objectiu que persegueix el Govern municipal de Castelló és definir els espais i sistemes preventius a situar en els espais públics de la capital, de manera que siguen el menys invasius possibles per a la ciutadania, que permeten l’accés als serveis d’emergències i, sobretot, que siguen eficaces en la prevenció d’eventuals actes que posen en risc la integritat de les persones.

La instal·lació d’algun tipus de barrera física dependrà de les recomanacions dels tècnics dels diferents departaments municipals. En aqueix sentit, es decidirà si els sistemes a implantar tindran caràcter fix, mitjançant la col·locació d’elements urbanístics permanents, com fitons, pilones o jardineres de formigó armat, o si s’opta per barreres mòbils, la restricció de la circulació de vehicles de gran tonatge o la ubicació de vehicles que actuen de contenció, com els empleats fins ara en diversos actes públics a Castelló.

Lorenzo ha destacat que “l’Ajuntament desenvoluparà les mesures que es consideren necessàries per a potenciar la seguretat en l’espai ciutadà, sempre des del consens i la coordinació amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat”. L’equip de treball municipal mantindrà reunions de forma periòdica per a seguir potenciant i desenvolupant aqueixes mesures.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.