L’Ajuntament de Castelló col·labora amb la campanya del Voluntariat pel Valencià

171102 voluntariat lingüístic (2)La campanya del Voluntariat pel Valencià d’enguany es presenta en forma de còmic  i porta per  títol ‘El carrer del Voluntariat pel Valencià

La Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló, que dirigeix Ignasi Garcia, col·labora amb Escola Valenciana en la campanya del Voluntariat pel Valencià per tal d’assolir nous parlants. La campanya que ha presentat Garcia avui junt al vicepresident d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, i la coordinadora tècnica del Voluntariat pel Valencià, Dariana Groza, és un projecte gratuït que tracta de posar en contacte una persona valencianoparlant amb una altra que vol aprendre a parlar fluidament la nostra llengua.

“L’Ajuntament de Castelló vam signar fa poc un conveni amb Escola Valenciana amb la voluntat de fer formació de valencià per tal d’apropar la llengua a la gent nouvinguda i a tots aquells que vulguen aprendre”, ha manifestat Garcia. El resultat d’aquest projecte són les parelles lingüístiques, formades per un voluntari i un alumne que queden una hora a la setmana, durant 10 setmanes, per conversar en valencià en situacions reals i quotidianes.

 

Enguany, el Voluntariat pel Valencià ha recorregut a un còmic, que porta per títol ‘El carrer del Voluntariat pel Valencià’, per fer la seua campanya anual que reclama la participació de voluntaris i voluntàries i aprenents i aprenentes per iniciar persones en un primer contacte amb el valencià.

 

Aquest còmic es podrà veure als carrers i places de les ciutats, però també té la intenció d’anar als centres educatius per convertir-se en un recurs didàctic que treballe la diversitat lingüística i cultural. A més, també persegueix estudiar la manera de construir un model de convivència ciutadana basada en la igualtat lingüística i el respecte a la multiculturalitat, la qual és molt evident en la societat valenciana.

 

Prop de 80 ajuntaments han desenvolupat aquest projecte social a les seues respectives poblacions i, gràcies al Voluntariat pel Valencià, més de 23.300 persones han compartit experiències i han guanyat fluïdesa a l’hora de parlar valencià.

 

Tota aquella persona que vulga participar com a voluntari o aprenent es pot inscriure fins al 10 de novembre a www.voluntariatpelvalencia.org.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.