L’Ajuntament de Castelló i el Consolat de Romania potencien la col·laboració institucional

20-10-2017 L'Ajuntament de Castelló i el Consolat de Romania potencien la col•laboració institucionalEl regidor de Benestar Social, José Luis López, es reuneix amb el cap de la diplomàcia, Dragoș Viorel Radu Țigau, amb l’objectiu de treballar de forma coordinada la convivència intercultural

El regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López, ha mantingut una reunió de treball en el Consolat de Romania a Castelló amb l’actual cap de la missió diplomàtica, Dragoș Viorel Radu Țigau, que ocupa el càrrec de cònsol de Romania a la Comunitat Valenciana.
Malgrat que Romania té representació a Castelló des de 2008, López ha sigut el primer membre d’un govern municipal a visitar el consolat com a representant de l’Ajuntament de Castelló, un gest que ha sigut interpretat per ambdues parts com la voluntat i l’interès per intensificar la col·laboració institucional.

El regidor ha assenyalat que “la comunitat romanesa a Castelló és la més nombrosa del col·lectiu de residents estrangers en la nostra ciutat i per açò des de l’Ajuntament pensem que és indispensable treballar de forma coordinada per la convivència intercultural a Castelló”.
El consolat, la jurisdicció del qual s’estén a les províncies d’Alacant, Castelló i València, té com a missió principal oferir el suport legal necessari als/as ciutadans/as romanesos/as, així com mantenir una estreta relació amb els membres de la comunitat romanesa.
Des de la delegació castellonenca, s’estan atenent en l’actualitat 150.000 romanesos residents a la Comunitat Valenciana, d’ells 60.000 en la província de València, 45.000 en la província d’Alacant i 45.000 en la província de Castelló.

Entre les funcions que realitza destaquen la representació diplomàtica, els serveis consulars, la promoció comercial i econòmica -exportacions romaneses, inversions espanyoles a Romania, guia de negocis, fires i exposicions- i guardar i promoure la identitat de la llengua, la cultura i la civilització romanesa.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.