L’Ajuntament dona la benvinguda a xiquetes i xiquets amb una carta de ciutadania i una il·lustració al·legòrica de Castelló

17-06-2017 benvinguda a la ciutat 1El primer acte de lliurament se celebra el dilluns en el saló de plens

L’Ajuntament vol donar solemnitat a l’arribada dels nous castellonencs, els nascuts en l’últim any i empadronats en la ciutat. Un reconeixement que es concreta en el lliurament d’un diploma i una carta de benvinguda a les famílies d’aquelles xiquetes i xiquets que així ho sol·liciten. “El Govern municipal vol reforçar la idea de pertinença a Castelló, l’orgull de formar part d’una ciutat amb cultura, identitat i tradicions pròpies”, afirma l’alcaldessa, Amparo Marco.

“És una manera de dir que Castelló està contenta de rebre a les persones que han nascut ací i que a partir d’ara són ciutadanes i ciutadans de ple dret. Estem encantats de rebre’ls amb els braços oberts i felicitem als seus familiars i amistats per la seua arribada a aquesta terra oberta, solidària i alegre en la qual han tingut la sort de nàixer”, diu Marco, qui agraeix la iniciativa impulsada pel regidor de Joventut, José Luis López Ibáñez.

La carta de ciutadania és una manifestació de bons desitjos per a xiquetes i xiquets: “L’Ajuntament de Castelló vol que cresques amb benestar i aprofites les oportunitats que la societat t’oferirà. Creix com a persona, integra’t en la comunitat i aporta el millor que tens al ben comú, comparteix amb qui tinga menys i col·labora en la prosperitat de la majoria. Si el teu futur és extraordinari, també ho serà el de la teua ciutat”.

La il·lustració que es lliurarà ha sigut dissenyada per l’estudi Juárez&Casanova i representa elements històrics, llegendaris i geogràfics de Castelló, com el Castell Vell, el Fadrí, Tombatossal, el parc Ribalta i el Grau. L’Ajuntament convocarà diversos actes al llarg de l’any per a fer lliurament de la carta i el diploma als qui ho sol·liciten. Per a açò, s’habilitarà un correu electrònic en el qual les mares i pares dels menors podran tramitar la sol·licitud. El primer acte de lliurament de les credencials de ciutadania serà el dilluns, a les 19 hores, en el saló de plens de l’Ajuntament.

La iniciativa vol deixar patent el suport de la ciutat amb la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans en la Ciutat i amb la Declaració Universal dels Drets del Xiquet. “És un acte senzill, que vol ser l’expressió pública dels drets de la infància com a símbol del progrés de la humanitat i, també, la reafirmació de la voluntat de Castelló per a avançar cap a una societat més lliure, justa i democràtica, en la qual els drets dels xiquets tinguen una protecció preferent”, afegeix López.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.