L’Ajuntament instal·larà un sistema nou de climatització al museu faller de València

Divendres hi ha prevista l’aprovació de l’inici de la licitació per part de la Junta de Govern Local.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València aprovarà este divendres l’inici de la licitació de les obres de climatització de l’edifici que acull el Museu Faller de València i la seu de la Junta Central Fallera al barri de Montolivet. El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha destacat que amb esta intervenció es resoldran els problemes constants derivats pel desgast del sistema antic.1226 Museu Faller

Campillo ha ressaltat l’aposta del govern de Joan Ribó per la cultura festiva a la ciutat de València. «Amb esta intervenció dignifiquem unes instal·lacions, ja reconegudes oficialment com a museu, que acullen col·leccions molt importants, com ara la de ninots que al llarg de la història han sigut indultats per salvar-se del foc, amb ninots de gran valor històric. Com en qualsevol altre museu hem de conservar-los», ha explicat el regidor, qui ha destacat també que els treballadors i les treballadores d’este recinte mereixen un ambient laboral adequat, que ara es podrà aconseguir amb el nou sistema de climatització, “un sistema adequat a la importància del Museu Faller”.

L’actuació municipal tindrà un pressupost d’execució per contracta de 742.377,58 euros, IVA inclòs, per poder substituir la central de producció i la sala de bombes de climatització. S’estima que la instal·lació d’este nou sistema per climatitzar els 3.151,85 metres quadrats de superfície s’executarà durant un període de sis mesos.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que esta inversió «se suma a les ja realitzades durant este mandat, com ara la reforma museogràfica i la recent ampliació de continguts, per a consolidar així un espai que enguany batrà tots els rècords històrics de visites», motiu pel qual l’ha qualificat com «un dels museus més importants de la nostra ciutat tant per visites com per la seua funció per explicar i difondre la festa de les Falles durant tot l’any».

El Museu Faller conté una col·lecció de ninots indultats des de 1934 (a banda dels ninots infantils indultats, des de 1963) i cartells anunciadors guanyadors i finalistes de les Falles des de 1929. També hi ha els quadres que retraten les falleres majors de València des de 1995 i la col·lecció d’insígnies històriques de les comissions falleres de València.

 

 

Este viernes está prevista la aprobación del inicio de la licitación por parte de la Junta de Gobierno Local.

 

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.