L’Ajuntament notifica a l’empresa concessionària de la gestió del tanatori municipal el tancamanet de noves instal·lacions

València Notícies | Redacció.- L’Ajuntament de València ha notificat el tancament immediat de diverses instal·lacions del tanatori municipal que gestiona una empresa concessionària. Se sumen així a l’aparcament, tancat al públic des de fa tres setmanes, els magatzems de floristeria en zona exterior i en part del restaurant, un magatzem sense ús i la sala de tanatopràxia vinculada a l’Institut de Medicina Legal. Esta decisió respon a les deficiències greus trobades arran d’una inspecció municipal i a les al·legacions de l’empresa, que l’Ajuntament entén que són insuficients per garantir-ne la correcció immediata.

“Mentre l’empresa concessionària no solucione els problemes greus detectats i justifique el compliment de la normativa associada a l’activitat que desenvolupa les instal·lacions amb deficiències importants estaran tancades. És una prioritat del Govern de la Nau garantir la seguretat de les persones i complir i fer complir la legislació vigent també per part de les empreses encarregades de gestionar instal·lacions municipals”, ha explicat la regidora delegada de Cementeris, Pilar Soriano.

Floristeria.

Esta notificació de l’Ajuntament arriba arran de la resposta de l’empresa auditora externa, responsable de la inspecció, a l’escrit d’al·legacions de la mercantil que gestiona les instal·lacions. Segons l’informe de l’empresa auditora, l’escrit d’al·legacions no determina expressament un calendari d’actuacions correctores ni presenta una memòria descriptiva de les obres que ha de realitzar i no desvirtua la resolució de l’Ajuntament dictada fa unes setmanes.

En resposta a les al·legacions de l’empresa concessionària, que indica que hi ha actuacions en marxa per fer algunes correccions, tot i que sense especificar quines ni quin és el calendari previst, l’empresa auditora advertix que “les incidències classificades com a urgents s’han de resoldre de manera immediata, però totes les altres que tinguen una resolució senzilla, també”.

D’altra banda, exigix una memòria d’actuacions immediates que siga revisada per l’Ajuntament amb caràcter previ a la seua execució i que l’Administració estiga present de forma habitual durant tot el procés de correcció de les deficiències detectades.

Respecte a l’incompliment dels valors límit d’emissió, al que fa referència l’escrit d’al·legacions, quan no estiguen tipificats com a infracció molt greu, l’informe de l’empresa auditora externa indica que es tipificaran com a infracció greu, el que comporta sancions que poden arribar a la prohibició o tancament total o parcial d’activitats i instal·lacions per un període màxim de dos anys o multes d’entre 20.001 i 200.000 euros.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.