L’Ajuntament obri les comissions del ple a la ciutadania i als mitjans de comunicació

pleno ayuntamiento valencia (3)Compromís, PSPV-PSOE, València en Comú i Ciutadans abonen una moció dirigida a garantir la transparència de les decisions municipals

 L’Ajuntament ha aprovat hui un acord pel qual la societat i els mitjans de comunicació rebran la informació i les decisions adoptades per les comissions del Ple Municipal “amb total transparència”. Per a això, es procedirà a realitzar les modificacions necessàries del Reglament Orgànic del Ple i del Reglament de Transparència i Participació Ciutadana.

La iniciativa ha sigut abonada pels tres grups que integren l’equip de govern (Compromís, PSPV-PSOE i València en Comú) i el Grup Ciutadans, mentre que el Grup Popular s’ha abstingut per estar en desacord amb la referència explícita a la investigació judicial de què està sent objecte, i que s’arreplega en l’exposició de motiu de la moció.

La proposta ha partit del regidor del Grup Ciutadans Narciso Estellés, que ha defensat la importància de fer efectiva la transparència de la gestió municipal també per mitjà de l’accés de la ciutadania i dels mitjans de comunicació a les decisions de les comissions del Ple.

El delegat de Participació, Drets i Innovació Democràtica, Jordi Peris, ha abonat esta premissa, però ha recordat que els reglaments de funcionament municipal en vigència ho impedixen. Per això, ha presentat una moció alternativa per a “traslladar la iniciativa al Servici de Transparència perquè estudie els aspectes tècnics, logístics i legals i definisca els mecanismes per a posar-la en pràctica”.

Peris ha defensat que esta iniciativa ha de contextualitzar-se en el moment actual que està vivint la ciutat de València i el consistori, en referència a la investigació judicial sobre el Grup Municipal Popular i determinats membres d’este, en marxa en estos moments. Per això, ha afegit un paràgraf a la moció en què se subratlla que a la ciutat de València “és fonamental aprofundir en els mecanismes de transparència com a element per a la regeneració democràtica de les institucions públiques, tan deteriorades en els últims anys pels escàndols i les trames de corrupció del Partit Popular, com ha quedat evidenciat estos últims dies amb l’operació anticorrupció efectuada a l’Ajuntament de València”. “És important recuperar la imatge d’honestedat de la nostra ciutat”, continua la moció, “i recuperar la credibilitat en les nostres institucions per mitjà de mecanismes que afavorisquen la transparència, la rendició de comptes i el control de l’activitat pública”.

La regidora popular Beatriz Simón ha assenyalat este paràgraf com la causa que el seu grup no haja abonat l’obertura de les comissions del Ple; de tot això sí que s’ha manifestat a favor, i ha demanat que “es deixe actuar la justícia”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.