L’Ajuntament ofereix cursos de valencià per a nouvinguts en col·laboració amb Escola Valenciana

06-10-2018 Conveni Escola Valenciana
El regidor Garcia ha explicat que “oferim cursos d’A1, A2, B1 i B2 perquè la gent puga aprendre la llengua de manera gratuïta”

 

El regidor de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha anunciat avui el nou projecte de conveni de col·laboració que el consistori ha subscrit amb la Fundació Escola Valenciana mitjançant el qual s’ofereixen cursos de valencià per a nouvinguts. Aquesta iniciativa es reprèn després de l’èxit d’edicions anteriors. De fet, el regidor ha informat que “enguany la demanda ha sextuplicat les places disponibles i és per açò que la voluntat de l’Ajuntament és la de seguir oferint aquests cursos”.

Garcia ha explicat que “de nou engeguem un curs d’A1 i A2 i un altre de B1 i B2, que són els nivells elementals, perquè la gent que vulga donar els primers passos ho puga fer de forma gratuïta”. Aquests primers cursos van destinats als nouvinguts “perquè entenem que forma part de la integració i és una forma de conèixer i estimar la llengua que parlem tots els valencians i la gent de Castelló”, ha afegit el regidor Garcia.

Els cursos ja estan complets i compten amb una assistència d’entre 15 i 25 persones. Garcia ha ressaltat que “la nostra intenció és que el conveni s’allargue en el temps i que aquells que estiguen interessats a realitzar els cursos es dirigisquen a Escola Valenciana de Castelló o a la Regidoria de Normalització Lingüística i arreplegarem les seues dades per a oferir-los futures edicions dels mateixos”.

El programa forma part d’un conveni amb Escola Valenciana per a seguir avant amb els projectes de política lingüística marcats en l’Acord del Grau i, a més, és una crida social de la ciutadania que fa temps que s’acosta a l’Ajuntament a preguntar on aprendre valencià. Cal recordar que, amb la nova normativa reguladora de Conselleria d’Educació que adequa i adapta els coneixements de valencià dins del Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües, els ajuntaments tenen capacitat per a donar el certificat A1 a aquelles persones que realitzen, complisquen i aprenguen en els cursos.
Cal destacar també que dins del mateix conveni s’arreplega la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló amb Escola Valenciana en la campanya del ‘Voluntariat en valencià” i l’oferta de cinema en valencià en les sales de Castelló.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.