banner_990x90_EFE (1)

L’Ajuntament sol·licita cofinançament europeu per a quatre projectes centrants en el patrimoni cultural

València Notícies | Redacció.- La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha anunciat la presentació de quatre projectes municipals al Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional presentat per la Generalitat. L’objectiu és aconseguir el cofinançament europeu que permetria impulsar la recuperació i el manteniment de diversos edificis culturals pùblics de la ciutat.

Segons ha explicat Tello, el Servici de Patrimoni Històric i Artístic ha presentat tota la documentació necessària per a sol·licitar les ajudes per a la remodelació del Museu Històric Municipal de la Casa Consistorial, per a l’adaptació de la nau 3 del Parc Central com a equipament cultural i per a les rehabilitacions del centre cultural al carrer de la Reina, 121, al Cabanyal, i del centre cultural de l’Alqueria d’Albors.Glòria Tello.

“Obtenir estes ajudes suposaria un impuls molt valuós per a la recuperació i el manteniment d’estos immobles que posseeixen un valor patrimonial important. A més, permetria posar-los en valor i al servici de la ciutadania. En tres dels quatre casos es dota a la ciutat d’infraestructures culturals per a la ciutadania, un aspecte que suposa una línia prioritària dins de les nostres polítiques culturals: volem acostar la cultura als barris per a donar servici a totes i tots”, ha explicat Tello.

Estes ajudes estan destinades a projectes locals d’actuació per a la protecció, conservació o recuperació de béns patrimonials culturals valencians i la seua posada en valor. L’import total és de 40 milions d’euros i les administracions locals han de fer front al 50 per cent de la despesa dels projectes.

L’Ajuntament de València ha presentat les memòries tècniques on es descriuen les actuacions proposades i ha justificat tant la necessitat d’escometre estes actuacions per a preservar els valors patrimonials dels immobles com l’impacte econòmic, social, cultural i turístic d’eixes intervencions.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.