L’Àrea de Cultura col·laborarà amb la ‘Valencianada 2016’

L’Àrea de Cultura col·laborarà amb la ‘Valencianada 2016’, una activitat acadèmica amb més de 1.500 participants adolescents.

CULTURA COL·LABORARÀ PER PRIMERA VEGADA AMB ELS CENTRES EDUCATIUS PER A POSAR EN VALOR ELS ESPAIS CULTURALS MUNICIPALS

0115.Valencianada
image-302343

La regidora Glòria Tello ha explicat que l’Àrea de Cultura que encapçala “col·laborarà enguany en esta iniciativa educativa per a reforçar la difusió i la visibilitat del nostre patrimoni cultural, dels espais municipals, dels nostres museus i monuments, amb més de 1.500 participants, que són estudiants de secundària. Volem acostar-los a la València cultural, que s’obri per a elles i ells d’una forma divertida”.

L’activitat, organitzada per la xarxa 1entretants, xarxa cooperativa d’experiències TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) per a l’ensenyament en valencià, convida els participants a localitzar diversos punts d’interés de la ciutat fent servir dispositius mòbils i les darreres tecnologies, com ara aplicacions, xarxes socials, codis QR, realitat augmentada, geolocalització, informació d’internet, etc. Al mateix temps han de respondre un qüestionari i fer-ne difusió per les xarxes socials amb l’objectiu de crear un mapa col·laboratiu de la ciutat, amb imatges de tots els llocs visitats.

“Des de l’Àrea de Cultura hem volgut aprofitar esta oportunitat per a posar en valor entre l’alumnat participant els espais culturals municipals”, ha destacat Tello. “Des de l’Ajuntament de València col·laborem fent unes targetes que serviran perquè els jóvens i les jóvens s’orienten. A més, en arribar als museus o monuments, els proporcionarem informació personalitzada que podran complementar amb els codis QR (que enllacen amb continguts de la Viquipèdia) i la realitat augmentada que trobaran en les targetes que fem des de l’Àrea de Cultura”, ha afegit la regidora.

La ‘Valencianada 2016’ és una activitat acadèmica multidisciplinar dirigida, fonamentalment, a estudiants del segon cicle de secundària i batxillerat, també adaptable als cursos de primer cicle d’ESO i a cicles formatius. En ella participen vora una trentena de centres educatius valencians, cinc dels quals es troben en la ciutat de València: l’IES Benlliure, l’IES Isabel de Villena, l’IES Jordi de sant Jordi, l’IES Lluís Vives i el Centre Específic d’Educació a Distància.

Esta activitat es farà el pròxim 17 de febrer i es podrà seguir per xarxes socials mitjançant l’etiqueta #VLCda16.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.