Las Naves, l’Instituto Tecnológico de la Energía i la UV estudien la viabilitat d’instal·lar punts de càrrega bidireccional de vehicles elèctrics

València Notícies | Redacció.- Este projecte europeu té com a objectiu l’anàlisi de la viabilitat econòmica i tècnica que tindrien sistemes de carregadors de vehicles elèctrics a València, amb la intenció que les càrregues puguen revertir-se en la xarxa elèctrica. El projecte Smart Mobile Energy entra en la seua fase de conclusions i Las Naves acollirà el pròxim dijous 30 de març la jornada final.

Smart Mobile Energy està inclòs en un dels programes de la plataforma europea de lluita contra el canvi climàtic Climate Kic, i el desenvolupa un consorci internacional format per entitats com l’agència britànica Cenex, la Universitat Tècnica de Berlín, la Universitat de València, l’Institut Tecnològic de l’Energia (València) i Las Naves.El Centro de Innovación acoge la jornada final del proyecto Smart Mobile Energy.

Este projecte analitza la viabilitat econòmica i tècnica que poden tindre els sistemes de carregadors de vehicles elèctrics, instal·lats en diferents llocs com ara universitats, aparcaments, centres comercials, etc. Es tracta que les càrregues puguen revertir a la xarxa elèctrica amb una tecnologia anomenada vehicle-to-grid (V2G).

La tecnologia V2G permet la reducció de la pressió sobre la xarxa elèctrica durant els pics de consum, ja que admet que l’electricitat es canalitze de manera bidireccional, és a dir, que vaja de la xarxa a la bateria del vehicle, i després, de la bateria del vehicle a la xarxa, a través del carregador. L’ús de la tecnologia V2G reduïx la corba de la demanda d’energia elèctrica, la qual cosa suposa menor cost econòmic. L’estalvi energètic el produiria l’ús del vehicle elèctric, que fa que es reduïsca el consum d’energia primària.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament, Jordi Peris, ha explicat que en els pròxims anys “els vehicles elèctrics creixeran exponencialment; per tant, cal estudiar la possibilitat d’aprofitar la capacitat d’emmagatzematge en les seues bateries per a compensar els pics de consums diaris en la xarxa i fomentar així el desenvolupament de fonts d’energies renovables descentralitzades”.

Més info: http://inndeavalencia.com/presentacio-del-projecte-smart-mobile-energy-sme.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.