L’equip de govern decidix prendre mesures per a garantir el dret a l’habitatge a la ciutat de València

El Ple ha aprovat hui esta proposta amb l’abstenció dels regidors de l’oposició

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat hui, amb l’abstenció dels grups polítics de l’oposició, la proposta presentada per l’equip de govern “per a garantir el dret a l’habitatge a la ciutat de València, així com l’accés als subministraments bàsics, entenent com a tals l’energia elèctrica, el gas i l’aigua”.

 La regidora delegada d’Habitatge, María Oliver, ha defensat esta proposta, “que pretén acabar amb el que durant els últims anys ha sigut un malson per a molts ciutadans”. Amb esta finalitat, l’Ajuntament crearà un registre municipal de sol·licitants d’habitatge social com una eina de coneixement i control que permetrà aportar solucions a situacions de xabolisme, infrahabitatge o sobreocupació.

“On estaven fins ara els poders públics per a garantir el dret que preveu la Constitució de gaudir d’un habitatge digne?”, ha qüestionat la regidora durant la seua intervenció, en la qual ha lamentat “que les administracions hagen mirat cap a un altre costat emparant l’especulació i deixant un dret fonamental a les mans dels bancs”.

El regidor del Grup Municipal Ciutadans Fernando Giner, que ha qualificat esta moció “de summa importància”, ha manifestat la seua preocupació “perquè la proposta de l’equip de govern insta l’Administració de l’Estat perquè diferencie l’impost de béns immobles segons l’ús de l’habitatge establint bonificacions o penalitzacions si es destinen o no a lloguer social”.

Fernando Giner també ha mostrat la seua inquietud “davant del fet que en el procés no es matise qui pot pagar, de veritat, un habitatge” i la “possible inseguretat jurídica d’algunes mesures proposades”. En la mateixa línia s’ha expressat la regidora del Grup Municipal Popular María Jesús Puchalt, que ha advocat “pel compliment de la legalitat vigent”.

La proposta de l’equip de govern arreplega les reivindicacions de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca per a garantir el dret a l’habitatge i, en paraules de la regidora María Oliver, “pretén atendre molts drames socials que fins al moment no han rebut suport públic”.

En el torn de mocions també s’ha acordat, amb el suport de tots els grups polítics, la proposta del regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, per a facilitar la conciliació familiar dels membres de la corporació que, a partir del mandat actual, gaudiran del permís de maternitat o paternitat, amb la mateixa cobertura i drets que la resta d’empleats i empleades municipals.

 

 

 

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.