L’IVC col·labora en la Trobada Internacional d’Arts Escèniques Contemporànies IETM

16-11-02_rialto_2

València. L’Institut Valencià de Cultura col·labora en la Trobada Internacional d’Arts Escèniques Contemporànies IETM, organitzada per la Xarxa de Teatres Alternatius i teatre de lo Inestable, que se celebra a València del 3 al 6 de novembre. Aquest esdeveniment s’emmarca en el Pla d’Internacionalització de les Indústries Culturals i Creatives de ‘Fes Cultura’ i és per això que s’ha dissenyat també una programació específica de companyies de dansa valencianes.

Més de 50 activitats en total: 28 sessions de continguts, 22 actuacions de companyies de dansa, teatre i circ de referència en l’Estat espanyol que actuaran en 10 sales de teatre de la ciutat de València i el teatre del Raval de Gandia, així com altres activitats paral·leles, donaran forma i contingut a la dita trobada ideada sota el lema “Crossroads” – “Encrucijadas”.

El teatre Rialto presenta tres de les propostes escèniques de l’IETM. La primera d’aquestes ‘Silencio’ de Daniel Abreu que es podrà veure el dijous 3 de novembre al teatre Rialto. Aquest espectacle és una metàfora de contrasts de la vida amb una forta fisicalitat, que desafia en molts moments a la gravetat. Aquest poema visual sobre la polaritat se sosté gràcies a la forta personalitat dels seus ballarins, dels seus evocadors paisatges i de les seues delicades sonoritats.

Daniel Abreu, Premi Nacional de Dansa en la categoria de creació l’any 2014, va fundar la seua companyia en 2004 i des de llavors ha desenvolupat el seu ampli repertori amb més de 50 creacions.

El divendres 4 de novembre, a les 20.30 hores, la companyia La Tristura presenta en el Rialto ‘Cine’, una ‘road movie’ escènica en la qual un home tracta de trobar-se a si mateix al llarg d’un viatge. Una crida d’atenció per tots els xiquets robats a Espanya al llarg del segle XX. És una apel·lació al coratge i la valentia: la busca de la nostra pròpia identitat junt amb aquesta reivindicació social oblidada.

La Tristura va ser fundada l’any 2004 i és considerada una de les companyies espanyoles de teatre que més arrisca en escena en els últims temps, inspirant-se en creadors i escriptors com a Romeo Castellucci, Angélica Liddell i Thomas Bernhard.

Finalment, el dissabte 5 a la mateixa hora, La Macana & Julio César Iglesias presenten l’espectacle de dansa ‘Invisible Wires’ a partir de les relacions personals: aqueix fil
fi i invisible que es crea entre dues persones. La investigació per a aquesta obra, en col·laboració amb un grup de ballarins d’una trajectòria encomiable, es concreta en una proposta enormement física, envoltada en un ambient surrealista a l’estil de Julio César Iglesias. Amb Invisible Wires, La Macana, creada en 2009 per Caterina Varela i Alexis Fernández, obri una nova línia de treball més ambiciosa amb l’acollida d’un coreògraf invitat (Julio César Iglesias) reforçant la seua tònica d’internacionalització.

A més d’aquests espectacles que es podran veure al teatre Rialto, l’IETM compta amb una àmplia programació fins al 6 de novembre a Las Naves, TEM, Sala Matilde Salvador, Teatre Escalante, Sala Ultramar, Teatre Círculo, Espacio Inestable, Carme Teatre, Sala Zircó i el Teatre Raval de Gandia.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.