Marco anuncia una col·laboració estreta amb l’UJI per a millorar les connexions i la mobilitat

semana movilidad ayto-ujiL’alcaldessa de Castelló traslladarà a Foment la proposta de mantenir freqüències amb autobusos i ampliar els combois

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha garantit una col·laboració estreta amb la Universitat Jaume I per a millorar la mobilitat sota criteris d’eficiència i sostenibilitat i tractar de millorar les connexions del campus de Riu Sec durant les obres del Corredor Mediterrani. Marco recolzarà “reivindicacions compartides amb la UJI” per a evitar que Castelló quede aïllada per l’execució del corredor ferroviari ja que “els centenars d’estudiants que diàriament agafen un Rodalies per a desplaçar-se fins a la Jaume I estan patint especialment la retallada de trens”.

Segons ha explicat l’alcaldessa, traslladarà a Foment la proposta que es mantinguen amb autobusos les mateixes freqüències de Rodalies que hi havia en trens durant els treballs. A més, s’instarà al fet que pare en el campus el bus llançadora que recorre Cabanyal, Sagunt i l’estació de Castelló ja que ara passa prop de la UJI però no para i també demanarà a Renfe que estudie la possibilitat de col·locar més vagons en els combois.

L’equip de Govern atendrà aquestes propostes que la Universitat Jaume I ha traslladat en una reunió de treball en la qual han participat el regidor d’Ordenació del Territori i Mobilitat, Rafa Simó, i els vicerectors Pablo Aibar, responsable de Campus, Infraestructures i Noves Tecnologies, i Pilar García Agustín, responsable d’Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, aprofitarà la reunió que té previst mantenir amb la ministra de Foment, Ana Pastor, després de la petició realitzada pel Govern municipal per a abordar el projecte del Corredor Mediterrani i les molèsties que estan generant les obres.

“Castelló no pot quedar aïllada de la resta d’Espanya per les obres del corredor mediterrani i la UJI tampoc”, ha insistit l’alcaldessa, qui ha recordat que en l’últim ple, celebrat el passat 24 de setembre, es va aprovar una declaració institucional dels grups municipals de PSPV, Compromís i Castelló en Moviment en la qual instaven a Renfe a mantenir els horaris de trens de llarga distància i Rodalies que afecten a Castelló, de manera que les obres de Corredor Mediterrani no causen perjudicis als usuaris.

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.