Marco apel·la a la imaginació i la creativitat com a motors de canvi social

161116-jornada-el-valor-de-la-creatividad-4
image-435006

 

L’alcaldessa de Castelló participa en la UJI en unes jornades de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau

 

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat avui en la inauguració de la jornada ‘El valor de la creativitat i la imaginació: desafiaments per a la societat del segle XXI’ organitzada per la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau, que s’ha celebrat en la Universitat Jaume I.

 

En la seua intervenció, Marco ha reconegut que debatre “sobre dos conceptes tan ambiciosos com a creativitat i imaginació és apassionant. Són dues idees que mouen el món, que hem d’implantar en les nostres accions quotidianes per a aconseguir, a poc a poc, més cotes de felicitat ciutadana. Però són dues idees encara més interessants quan el que es tracta és d’abordar la solució a conflictes internacionals”.

 

Aquesta jornada tenia com a objectiu abordar la importància de rescatar el paper de la creativitat i la imaginació en el sistema d’educació formal actual a fi de visibilitzar els seus efectes positius, per exemple, per a la transformació dels conflictes per mitjans pacífics, plantejada des de la perspectiva de la pedagogia, la filosofia i en connexió amb els estudis per a la pau.

 

La primera edil també ha volgut destacar el paper de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau, “que ha treballat i treballa per obrir debats sobre les vies assenyades i reflexives d’atallar els conflictes. És una labor exemplar, que mereix l’aplaudiment de tota la societat”. Marco ha afegit que “en nom del Govern Municipal, i de tot l’Ajuntament, us trasllade l’agraïment de la ciutat per vincular el nom de Castelló a una tasca tan apassionant com la de la pau”.

 

Una vegada més, l’alcaldessa de Castelló ha reiterat el suport a la UJI “perquè l’Ajuntament i la Universitat estem compromesos en el mateix gran projecte: Castelló”. La jornada ha comptat amb la participació de Félix García Morrión, qui ha impartit la conferència inaugural titulada Imaginació i creativitat en la resolució de problemes morals, i d’Irene de Puig Oliver, amb la ponència titulada L’educació de la dimensió creativa del pensament. A més, també s’ha organitzat el taller Desenvolupa la teua Imaginació i Creativitat practicant BrainGym.

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.