Marco ofereix tota la col·laboració municipal per a defensar el sector ceràmic enfront de la competència xinesa

160527 reunión sector cerámica, eurodiputada (5)
image-378935
L’alcaldessa es reuneix amb l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez Piñero, representants d’ASCER i empreses per a abordar la situació del sector

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, al costat de la regidora d’Impuls a l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha mantingut avui una reunió de treball amb l’eurodiputada i presidenta del Fòrum de la Indústria de la Ceràmica del Parlament Europeu, Inmaculada Rodríguez Piñero, a la qual també han assistit el president d’ASCER, Isidro Zarzoso; el president de la Federació Europea de Rajoles Ceràmiques (CET), José Luis Lanuza, i diferents representants d’empreses taulelleres.

El motiu principal d’aquesta reunió ha sigut tractar els principals problemes que afecten al sector i conèixer de primera mà les iniciatives presentades en el Parlament Europeu en defensa del sector ceràmic. En aquest sentit, Rodríguez Piñero ha explicat que el Parlament Europeu ha aprovat una resolució sol·licitant a la Comissió Europea diverses mesures: “que no se li concedisca l’estatus d’Economia de Mercat a Xina, la qual cosa, sens dubte, suposaria una competència deslleial per al nostre sector, ja que és una economia intervinguda i en la qual l’Estat subvenciona els seus productes; que la Unió Europea defense la indústria europea i la indústria taulellera, i que hi haja instruments de defensa comercial que ens permeten fer front a la competència deslleial de Xina”. L’eurodiputada també ha posat l’accent que “no volem que açò siga un enfrontament entre la UE i Xina sinó que hi haja una posició coordinada dels socis europeus amb els membres del G-7 i del G-20, perquè al desembre de 2016 vencen les condicions per a aplicar el antidumpling i volem tenir mecanismes de defensa”.

Per la seua banda, l’alcaldessa ha explicat que en aquesta trobada s’ha convocat als representants de les empreses ceràmiques situades en el terme municipal de Castelló “per a mostrar la nostra absoluta col·laboració des de l’ajuntament i impulsar l’ús del material ceràmic, perquè el taulell és un motor fonamental per a l’economia provincial”. Marco ha fet un repàs de les inversions que ja ha iniciat el consistori i les que va a executar en els pròxims mesos, que en total ascendeixen a 18,7 milions d’euros, i ha indicat que “el nostre objectiu és que aquestes inversions servisquen per a potenciar el sector tauleller. Per açò anem a recolzar en el possible la utilització del material ceràmic en els projectes de titularitat municipal i anem a promocionar el seu ús per a la rehabilitació d’edificis”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.