Més de 30 col•legis han participat en la performance #DibuixarAlSon  del Consorci de Museus

El MACA d’Alacant, el Museu de Belles Arts de Castelló, i el Centre  del Carme de València han celebrat de forma conjunta la gran festa del  dibuix junt amb diverses il•lustradores valencianes

dibuixar-al-son-sala-dormitorio-centre-del-carme dibuixar-al-son-museu-bbaa-castello dibuixar-al-son-centre-del-carme dibuixar-al-son-ada-diez

•    Els alumnes han intervingut sobre les vitrines del Museu de Castelló  acompanyats per l’artista Ana Sansano, el Conservatori Superior de  Música Salvador Seguí i els ballarins de Dàncing Forward
•    El MACA ha realitzat visites a l’obra gràfica d’Eusebio Sempere i ha  posat en marxa el taller de ‘Dibuixar un arbre’
•    Més de 300 xiquets han treballat este dimecres junt amb la creadora  Ada Díez en el Centre del Carme i les actuacions musicals de l’IES  Lluís Vives

València (09/11/2016). El Consorci de Museus de la Comunitat  Valenciana ha portat hui la campanya internacional ‘The Big Draw’ a  més de 30 centres educatius de tota la Comunitat. La campanya, que  considera el dibuix com una habilitat fonamental en el desenrotllament  dels xiquets i adolescents, s’ha celebrat per primera vegada en les  tres províncies de forma coordinada davall el lema ‘#DibuixarAlSon’.

A més de celebrar-se en els propis centres educatius, alguns d’ells  han tingut l’oportunitat de participar amb les seues creacions en les  performance que han preparat els museus valencians acompanyats per  diverses il•lustradores valencianes.
El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José  Luis Pérez Pont, acompanyat pel secretari general de l’Institut  Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Damián Martí, ha visitat este  matí les activitats celebrades en el Museu d’Art Contemporani d’Alacant.

Pérez Pont hi ha assenyalat que “amb esta campanya estem reivindicant  la importància de l’ensenyança artística que ha d’estar present en la  formació dels jóvens com a fórmula d’apoderament personal, com a  vehicle d’expressió i com a base per a la creació d’una societat que  respecta i que sent l’art com a part fonamental del seu  desenrotllament”.

El director del Consorci ha explicat que “l’activitat que venia  celebrant-se en alguns centres valencians de forma aïllada es realitza  per primera vegada a Alacant, Castelló i València de forma coordinada  gràcies a la col•laboració entre el Consorci de Museus, la conselleria  d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i el CEFIRE de Torrent”.
Alumnes i professors han anat compartint els seus treballs per mitjà  de fotografies i vídeos amb l’etiqueta #DibuixarAlSon creant un grup  de treball entre tots els participants.

A Alacant el MACA en col•laboració amb el Consorci de Museus, ha  preparat un programa d’activitats entorn de ‘Dibuixar un arbre’ un  dels llibres més coneguts de l’artista italià Bruno Munari. En ell  s’explica de forma senzilla, poètica i amb humor, com són els arbres i  com dibuixar-los. Al llarg de  tota la setmana es duran a terme  tallers, visites guiades i exposicions que han involucrat a tota la  ciutat a través dels artistes i gestors culturals de Distrito Arte,  October Press, Fàbrica de Paraules, Explicarte i Extrarradio.

A Castelló el Consorci de Museus i el Museu de Belles Arts han invitat  les il•lustradores castellonenques, Joaquina Moragrega i Ana Sansano,  a participar en una proposta junt amb els alumnes que consistix en una  intervenció artística sobre les vitrines del museu. A ells s’han sumat  les actuacions del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí i  els ballarins de Dàncing Forward.

A València el Centre del Carme ha acollit a més de 300 alumnes junt  amb la il•lustradora valenciana, Ada Díez, en una performance on la  música, la dansa i el cant han inspirat els alumnes que han  intervingut sobre els murs de la Sala Dormitori, amb la col•laboració  del I.E.S Lluís Vives. L’activitat continuarà demà dijous i  s’exposaran els treballs realitzats fins al pròxim 27 de novembre.

Les activitats compten amb la col•laboració de la galeria Pepita  Lumier i l’empresa La Pajarita.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.