Més de 500 castellonencs han sol·licitat el bo de transport per a aturats en quinze dies

160630 rp bono especial transporte personas desocupadas (2)
image-405155
Les targetes tenen un preu simbòlic de 3 o 6 euros al semestre i beneficien a aturats sense ingressos o amb prestacions baixes

Un total de 535 persones han sol·licitat ja el bo Activa’t, el bo de transport per a persones en situació de desocupació que l’Ajuntament de Castelló va engegar el passat 1 de juliol. Gràcies a aquest bo, qualsevol aturat empadronat a Castelló pot viatjar en tots els trajectes urbans d’autobusos, inclòs el del Grau i el TRAM, per un preu simbòlic.

Els bons Activa’t són targetes de transport personalitzades per a aturats empadronats a Castelló que no cobren prestacions superiors als 1.000 euros i permeten viatjar en tots els autobusos urbans de Castelló; en el TRAM, en l’autobús del Grau i en els desplaçaments urbans de les línies de Benicàssim, Almassora, Borriol i Vila-real. Aquest bo té un preu simbòlic de 3 o 6 euros al semestre. Així, les persones en atur que no cobren prestacions o aquestes siguen inferiors a 645,30 euros al mes abonaran 3 euros al semestre per la targeta, mentre que per a aturats que cobren prestacions entre 645,30 euros i 1.000 euros el pagament serà de 6 euros al semestre. L’Ajuntament de Castelló ha previst una partida pressupostària de 150.000 euros per a l’engegada d’aquest bo Activa’t.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Mobilitat, Rafa Simó, han mostrat la seua satisfacció per l’acolliment que està tenint aquesta iniciativa que “contribueix a alleujar l’economia de les famílies que estan passant pel drama de l’atur”. “Amb accions com aquesta seguim treballant en la línia de lluitar contra la desigualtat”, ha defensat l’alcaldessa de Castelló, qui ha recordat que aquesta mesura s’ha pogut s’ha engegat gràcies al treball col·laboratiu de Castelló en Moviment.

Per la seua banda, el regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha explicat que els bons Activa’t es poden sol·licitar en les tinences d’Alcaldia Est, Oest, Nord, Sud i Grau. “Les persones que complisquen amb els requisits tan sol han de presentar el DNI, el certificat d’inscripció en el Servef i signar una autorització per a facilitar la consulta de les seues prestacions per desocupació en el Servei Públic Estatal d’Ocupació en el moment de sol·licitar el bo Activa’t”, ha assenyalat Simó. A més, per a accedir a aquests bons, els sol·licitants han de portar inscrits en el Servef almenys dos mesos.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.