Mobilitat Sostenible crea rutes escolars segures al col·legi La Purísima del Grau

Valéncia Notíces | Redacció.- Amb l’objectiu d’augmentar l’autonomia infantil, incrementar el nombre de menors que van diàriament caminant al col·legi, reduir el nombre de vehicles privats que acudixen al centre escolar, fomentar l’educació en mobilitat sostenible, recuperar els carrers de l’entorn per a garantir els desplaçaments per als vianants i millorar la seguretat per als vianants en les vies de la ciutat, el Servici de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, juntament amb la Policia Local i la deguda implicació de l’AMPA del col·legi La Purísima del Grau, ha dut a terme els treballs de senyalització i seguretat corresponents pels tres itineraris més transitats cap al centre educatiu.

Ruta Escolar al Grau Colegio La Purisima.

Del total d’alumnes entre tercer i sisé de primària del col·legi La Purísima del Grau, el 85 % realitza el recorregut de casa al col·legi a peu, el 13 % va amb cotxe particular i el 2 % restant en un altre mitjà de transport, tal com assenyala l’estudi dut a terme in situ per la Policia Local de València.

Tres rutes escolars

 Es tracta, en primer lloc, de la que transcorre per l’avinguda del Port, des de l’encreuament amb el carrer d’Eivissa, pels números imparells fins al pas de vianants que enllaça amb el carrer del Crist del Grau, i d’ací fins a la porta del centre al carrer de Josep Aguirre.

En segon lloc, la ruta que va per la vorera esquerra –en sentit al port– del carrer de Josep Aguirre des de l’avinguda de la Serradora i, finalment, la que s’inicia en l’encreuament entre els carrers de Francesc Baldomar i Francesc Cubells fins a la porta de l’escola.

En tots els itineraris s’han pintat, sobre les voreres, els símbols de ruta escolar i s’han instal·lat banderoles en forma de llapis amb la indicació d’esta en cada punt d’inici. A més, i per a millorar la seguretat, s’han reorganitzat els espais adjacents a quatre passos de vianants del carrer de Josep Aguirre i adjacents per a situar estacionaments de motos i, d’esta manera, millorar la visibilitat a l’hora de creuar.

“L’objectiu és fomentar els desplaçaments sostenibles, la creació d’hàbits de mobilitat saludables entre els més menuts i, al mateix temps, descongestionar el trànsit rodat i donar la major protecció per part de l’Ajuntament i dels veïns i veïnes a les rutes que habitualment utilitzen els escolars d’este barri per a anar caminant a escola”, ha assenyalat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Sumant accions

Estes noves mesures en les rutes escolars, realitat des d’esta setmana al Grau, se sumen a les realitzades, a l’inici de l’any, als barris de Patraix i els Orriols també amb mesures de senyalització, reorganització de l’estacionament, sincronització de semàfors… Tot per a fomentar l’autonomia dels escolars i fer dels itineraris per als vianants una manera segura i viable de mobilitat per a tots.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.