Naix el primer Col·lectiu per la Diversitat Afectiu-Sexual Castelló LGTBI

LGTBI
image-273977
La regidoria d’Igualtat ha organitzat la presentació d’aquesta nova entitat en el consistori

L’Ajuntament de Castelló ha acollit avui la presentació del Col·lectiu per la Diversitat Afectiu-Sexual Castelló LGTBI, una associació sense ànim de lucre que persegueix la conscienciació, integració, defensa i suport del col·lectiu de lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals. A la presentació ha assistit la regidora d’Igualtat, Ali Brancal; el regidor de Benestar Social i Joventut, José Luis López; el director general d’Igualtat en la Diversitat, José De Lamo; i el president de l’associació de Castelló, José Luis Bellés.

Ali Brancal ha agraït la labor que està desenvolupant aquest col·lectiu per a acabar amb “el dolor, la frustració i la solitud que pateixen moltes persones només per la seua orientació sexual” i ha mostrat la voluntat de l’ajuntament de treballar braç a braç amb aquesta nova associació per a aconseguir la integració efectiva de la comunitat LGTBI en la societat de Castelló. Per la seua banda, José Luis López, ha agraït el seu treball a totes les persones que han fet possible la creació d’aquesta entitat “tan necessària” i ha explicat que “durant molts anys hem intentat crear un col·lectiu de lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals en la nostra ciutat i fins a aquest moment mai havia sigut possible”. José De Lamo ha destacat la importància que nasca una nova entitat d’aquest tipus “fora de les grans capitals” i ha indicat que “és fonamental fomentar l’associacionisme per a donar visibilitat a aquest col·lectiu i eradicar les actituds discriminatòries i intolerants”.

Finalment, el president de Castelló LGTBI, José Luis Bellés, ha agraït la sensibilitat i el suport que han tingut per part de l’ajuntament des del primer moment i ha lamentat que en ple segle XXI seguisca havent-hi tanta incomprensió cap a aquest col·lectiu ja que “la diversitat afectiu-sexual tan sols és tenir diferents formes d’estimar i sentir-se bé amb un mateix i ningú ha de ser discriminat per açò”. Bellés també ha explicat que els objectius de l’associació van més enllà de la integració i la normalització social, ja que pretenen lluitar contra tota discriminació; prestar serveis i atencions a persones LGTBI i al seu entorn sociofamiliar; fomentar els estudis i les manifestacions culturals pròpies d’aquest col·lectiu i fomentar l’activisme i el voluntariat, entre uns altres.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.