Nova novel · la de Cinta Arasa, guanyadora del premi Enri Valor

Ha arribat d’impremta la novel·la guanyadora del darrer Premi Enric Valor: ‘Vaig fer la maleta un dia de juny’ (Edicions del bullent, 2014), de Cinta Arasa.

No cal anar a principis del segle XX per parlar de la injustícia social. De fàbriques que tracten les persones de manera indigna. Però amb la Cinta Arasa el lector pot passejar per aquests paisatges de la humanitat de la manera més intensa. I viure l’odi, la indiferència, l’amor, el desig de llibertat…

Portada
image-4960
Barcelona cremarà d’aquí poques setmanes comptat però ningú no ho intueix. L’Eulàlia, de setze anys, està convençuda que la vida de veritat només es llegeix als llibres. Fa la maleta a casa seva i no s’imagina que tardarà molt de temps a desfer-la, si és que la pot desfer mai.

Som a Barcelona, al juny del 1909. L’Eulàlia acompanyarà el seu pare, un gran industrial tèxtil, en un viatge de negocis al nord d’Anglaterra. Ella parla anglès i ell necessita que li faci d’intèrpret.

A Anglaterra l’Eulàlia descobrirà les condicions de vida dels obrers a les colònies tèxtils. L’Oliver, poc més gran que ella, li ensenyarà què vol dir treballar a una fàbrica… i que la vida de veritat també es pot viure, i el secret de la cicatriu que li parteix el llavi, i el del seus ulls blaus.

L’Eulàlia comprendrà que, quan s’han sabut tants de secrets, tot ha de canviar, per força. A molts de quilòmetres de distància, algú encén la primera flama.

Cinta Arasa i Carot (Tortosa, 1978) és llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració. Escriu des que tenia onze anys.

És autora de la novel·la ‘Arran de l’Ebre’ (Aeditors, 2009) i dels llibres per a infants ‘On és el Sol, Cucafera?'(2007), ‘Emergència al País de la Màgia’ (2010), ‘El món dalt d’una sabata’ (2012), ‘Missió Trobairitz!’ (2013), ‘Ja som a l’hivern’ (2013), ‘La lluna és dolça, Ahmed’ (2013), ‘Zeineb, la primera enxaneta’ (2013) i ‘Ha arribat la primavera’ (2014).
Té poemes i narracions en reculls d’obra d’autors diversos. En poesia, a ‘Joves Poetes Catalans’ (Brosquil, 2004) el poemari ‘Setembre a Barcelona’, i en narrativa ‘La biografia de l’Ebre a ‘Estius a l’Ebre’ (Aeditors, 2007), ‘Cinc sentits per a l’últim estiu’ a ‘Onze pometes té el pomer’ (Cossetània, 2008) i ‘El trabuc de Panxampla a Galeria Ebrenca (Aeditors, 2009) i ‘I unes mitges amb costura’ o el primer dia a Antologia de joves escriptors dels Països Catalans (Moll, 2013).

El Péndulo de VLCNoticias

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.