Persones amb diversitat funcional intel·lectual de l’IVASS mostren el seu dia a dia a través d’un vídeo

VICE_17-12-10_foto_pase_video_residencia_Caixa_OntinyentPersones amb diversitat funcional intel·lectual de la residència Caixa Ontinyent de l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS) a Xàtiva han volgut commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat a través d’un vídeo en el que mostren com transcorre el seu dia a dia en el centre.

Durant quinze dies les persones usuàries i personal de suport d’aquest centre de l’IVASS han anat recopilant imatges que es recullen en un documental d’uns 4 minuts de durada i que està amenitzat amb la música del grup Els Catarres.

Aquesta iniciativa es presenta amb el lema “Jo sóc com tu…tu ets com jo”, extret d’una cançó homònima d’aquest conjunt de pop-folk, i busca, entre altres objectius, acabar amb falsos mites i creences sobre la diversitat funcional intel·lectual, així com visibilitzar les persones amb capacitats diferents.

D’una manera desenfadada mostra com es desenvolupa una jornada a la residència, com es desenvolupen les persones usuàries en les seues tasques domèstiques, neteja personal, participació en activitats i programes, etc.

Així mateix, es dóna a conèixer la tasca dels professionals i del personal de suport d’aquest tipus de recursos dirigida tant a les persones usuàries com a les seues famílies.

Complementari a l’audiovisual també s’ha editat un vídeo del “making off”, més extens, que conté les preses falses i les imatges que no han pogut ser incloses. També, s’han fet samarretes en què pot llegir-se el lema que ha donat lloc a aquest interessant treball.

Persones usuàries, familiars i amics s’han donat cita a la residència Caixa Ontinyent per assistir a l’estrena de “Jo sóc com tu…tu ets com jo” en una jornada divertida i molt participativa.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.